reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
juz napiszę,byłam ale najchętniej napisałabym tak @#$%%^&*&(&))&*$%%@#@$@:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
trafiłam na jakiegoś gościa ,który popatrzył i stwierdził,że mała ma odparzenie chocwczesniej mu to powiedziałam,a on że sie często zdarza i patrzy dalej i małej wargi rozchylił i stwierdził,że mam iść z nia do ginekologa dziecięcego normalnie myślałam,że szlag mnie trafi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
przepisał jakąś maść robiona na szczescie,ale bede miała ja dopiero na jutro
a w aptece panie dały mi jeszcze Dermopanten i powiedziały żeby jej zrobic badanie moczu i posiew,bo może byc zakażona drożdżakami dlatego źle sie goi,wiec mam zamiar jej porobic badania

oj piwonia współczuję :-( ale babki z apteki na pewno dobrze radzą :tak: trzymam kciuki :-)
u nas odparzenia też zaczęły się robić po tych kupkach :( ale na szczęście bepanthen pomaga :)

Iwonko współczuję...Polecam jeszcze kalię do kąpania (taki fiolet), działa odkażająco no i octenisept do psiukania, też taki antyseptyczny środek do stosowania na błony śluzowe. Buziaki dla Was.

my już po szczepieniu na odrę, świnkę, różyczkę+ospę, na szczęście nie było tak źle, Maja płakała tylko przy jednej szczepionce :tak:
kolejne szczepienie w połowie listopada
a Majka waży już 10,300kg :-)
2 dni temu sama ją mierzyłam i wyszło mi, że ma 79,5cm na leżąco

a właściwie to nasze dzieci mamy mierzyć na stojąco czy leżąco? :sorry2: bo właściwie to chyba nie powinno być różnicy w cm czy mierzymy tak czy tak?

Izabela... no w naszym przypadku jak Zosia była mierzona na bilansie na 9 miesiecy na leżąco to miała 77cm a teraz na bilansie roczniaka na stojąco miała 75, czyli widac są różnice bo w innym przypadku to oznaczałoby że moje dziecko sie skurczyło.
Oczywiście pisząc na stojąco mam na myśli, że młoda była postawiona przy miarce umieszczonej na drzwiach. A poza tym różnica ta wynika zapewne z tego, że dzieciaczki mają jeszcze krzywe nóżki.

reklama
no właśnie miałam pisać że nie ma szans by pokrył się pomiar na leżąco z tym na stojąco - właśnie przez krzywiznę nóżek naszych pociech ;-) ;-)
Co do odparzeń to nam się skończyły gdy przestaliśmy stosować chusteczki nawilżane - jakoś nad morzem się skończyły i nie było jak kupić i tak się przyzwyczailiśmy że poszły całkiem w odstawkę.
A Jaś też ma lekkie sranie przez zęby - i jak zrobi swoje to go myk to wanny, ściągam pampka i myję pupinę prysznicem - i ładnie pachnie - a chusteczkami to nigdy nie mogłam wytrzeć żeby nie "zalatywało" ;-);-)

Do góry