reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
juz napiszę,byłam ale najchętniej napisałabym tak @#$%%^&*&(&))&*$%%@#@$@:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
trafiłam na jakiegoś gościa ,który popatrzył i stwierdził,że mała ma odparzenie chocwczesniej mu to powiedziałam,a on że sie często zdarza i patrzy dalej i małej wargi rozchylił i stwierdził,że mam iść z nia do ginekologa dziecięcego normalnie myślałam,że szlag mnie trafi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
przepisał jakąś maść robiona na szczescie,ale bede miała ja dopiero na jutro
a w aptece panie dały mi jeszcze Dermopanten i powiedziały żeby jej zrobic badanie moczu i posiew,bo może byc zakażona drożdżakami dlatego źle sie goi,wiec mam zamiar jej porobic badania

oj piwonia współczuję :-( ale babki z apteki na pewno dobrze radzą :tak: trzymam kciuki :-)
u nas odparzenia też zaczęły się robić po tych kupkach :( ale na szczęście bepanthen pomaga :)

Iwonko współczuję...Polecam jeszcze kalię do kąpania (taki fiolet), działa odkażająco no i octenisept do psiukania, też taki antyseptyczny środek do stosowania na błony śluzowe. Buziaki dla Was.

my już po szczepieniu na odrę, świnkę, różyczkę+ospę, na szczęście nie było tak źle, Maja płakała tylko przy jednej szczepionce :tak:
kolejne szczepienie w połowie listopada
a Majka waży już 10,300kg :-)
2 dni temu sama ją mierzyłam i wyszło mi, że ma 79,5cm na leżąco

a właściwie to nasze dzieci mamy mierzyć na stojąco czy leżąco? :sorry2: bo właściwie to chyba nie powinno być różnicy w cm czy mierzymy tak czy tak?

Izabela... no w naszym przypadku jak Zosia była mierzona na bilansie na 9 miesiecy na leżąco to miała 77cm a teraz na bilansie roczniaka na stojąco miała 75, czyli widac są różnice bo w innym przypadku to oznaczałoby że moje dziecko sie skurczyło.
Oczywiście pisząc na stojąco mam na myśli, że młoda była postawiona przy miarce umieszczonej na drzwiach. A poza tym różnica ta wynika zapewne z tego, że dzieciaczki mają jeszcze krzywe nóżki.

reklama
no właśnie miałam pisać że nie ma szans by pokrył się pomiar na leżąco z tym na stojąco - właśnie przez krzywiznę nóżek naszych pociech ;-) ;-)
Co do odparzeń to nam się skończyły gdy przestaliśmy stosować chusteczki nawilżane - jakoś nad morzem się skończyły i nie było jak kupić i tak się przyzwyczailiśmy że poszły całkiem w odstawkę.
A Jaś też ma lekkie sranie przez zęby - i jak zrobi swoje to go myk to wanny, ściągam pampka i myję pupinę prysznicem - i ładnie pachnie - a chusteczkami to nigdy nie mogłam wytrzeć żeby nie "zalatywało" ;-);-)

Do góry