reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Jest na grzybka i rany wirusowe generalnie coś jak vrotazolin.

Mysza moja też miała odparzońska takie,że jej skóra złaziła. Pomógł linomag, ale maść nie krem. Próbowałaś Iwonko?

reklama
Tylko Pimafucin jest z antybiotykiem i nie wolno go stosować na błony śluzowe.. No i trzeba wiedziec czy krem czy maść.. to jest naprawde silny lek

ja juz wszystkich maści próbowałam
Linomagi,maść tranową nawet i z vitaminą tez
a ten Pima..... miałam juz kiedys jak młodsza(strasza) miała i wiem,ze pomogło tylko miała łagodniejsze stadium
jutro chce sie wepchac do lekarza jakos
posmarowałam tylko delikatnie bardziej w pachwinkach niz sama sikule bo sie bałam

W sumie najwazniejsze żebyś nie smarowała błon sluzowych.
Posłuchaj, jak Franek miał te ranki to ja mu smarowałam solcoserylem w zelu, dla szybszego ziarninowacenia naskórka. Mimo, że to lek dozwolony powyżej 12 r.ż... Lekarze kazali. Pomogło super. Może też spytaj lekarza?

a ten Pima..... miałam juz kiedys jak młodsza(strasza) miała i wiem,ze pomogło tylko miała łagodniejsze stadium
o tym prima "coś tam" słyszałam od swojej mamy, że tylko on sobie poradził z odparzeniem - ale nie w takim miejscu; ja bym jednak wbijała się do lekarza, żeby nie zaszkodzić bardziej;

Iwonko u nas też pojawił się problem, bo mała przez ząbki robi kupki z prędkością światła i czasami nie zdążę zauważyć, ze ma, a u niej 2 minuty kupa w pampku i dupa wygląda jakby cały dzień w kupce była ehhhh. Już nei wspomnę, ze ze spacerku się wracam po 15 minutach, by przebrać.
Ja dostałam maść od lekarki na receptę pomaga super. Jak nie dasz rady się zapisać jutro daj cynk to podam ci składniki. Może inny lekarz ci wypisze receptę.

my lecimy od urodzenia na robionej maści i w sumie jak nic się nie dzieje nie smaruję wcale tylko zazwyczaj na noc i jak zaczerwieniona smaruję i super pomaga:)
raz próbką nivei posmarowałam i źle się skończyło - ale szybciutko się zagoiło, sudokremu też nie możemy

u nas sudocrem, ale jak coś się dzieje, to tylko linomag....
a może sposób babć i mąka ziemniaczna? poza tym pokąp małą w kalii...to pomoże trochę, tylko nie mocz za długo bo wysusza skórkę.

mąką tez sypałam,efekt był taki ze miała rano bardziej rozognione
po leciutkim posmarowaniu mała wstała deczko ładniejsza,ale i tak dzisiaj bede próbowała wbić sie do lekarza
bo mi to spokoju nie da
u nas zaczęło sie właśnie po jakiejs kupce,nigdy nie było kłopotów z odparzeniami,zawsze po zmianie wymyciu kremowałysmy i pupcia była śliczna,a teraz wygląda to tragicznie boje sie,żeby małej blizny nie zostały:(

reklama
Do góry