reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
byłyśmy dziś z Monią u kardiologa - OSTATNI RAZ :-)

BRAK CECH WAD I CHOROB SERCA :-) :-) :-):-):-):-):-):-):-):-)

strasznie się cieszę choć z drugiej strony.... lekarza z lepszym podejsciem do mojej córki nie spotkałam... Monia nawet nie zakwiliła...pewnie dlatego ze była zbyt zajęta zabawą stetoskopem i głowicą od usg ;-) :-)

Super Haniu, bardzo się cieszę:)

dziś byłam z małą w przychodni i mi ją zważono - na moją wielką prośbę (zgroza, jak dla mnie, żeby takiej podstawowej czynności trzeba było się dopraszać!!!), no i waży ponad 8.800kg:) trochę odsapnęłam z ulgą, bo ostatnio za wiele nie przybrała i już się martwilam;
pobierałyśmy też krew z paluszka, żeby skontrolować poziom żelaza (wyniki i wizyta jutro);

my dziś byliśmy na szczepieniu. Zosia była baaaardzo dzielna - w końcu tatuś był z nami :-D oprócz świnki rózyczki i odry zaszczepiliśmy także Zośkę przeciwko meningokoki :tak:
Zosia waży 10700g i ma 78 cm co mi się wydaje troszkę skłamane.. z moich pomiarów wynika że ma ponad 80 :-p

bo róznie mierzą... pomiar "po ciałku" jest zawsze większy...

na leżąco bobasa tez nie wiadomo jak mierzyc bo mierzyc do piet czy do paluszków??? zawsze jest kilka cm róznicy...najlepszy jest pomiar na stojąco (byle dziecko na paluszkach nie stalo) :-)

a rozmiarówka to bym się w ogóle nie sugerowała bo moja Monika nosi w tej chwili ubranka z metkami od 62 :szok: do 104 :szok:

My po szczepieniu młda waży 11,5 kg hihiihihihihiih a taka chuda mi sie wydaje :-) mierzy niby 83 cm ale nie bardzo wierze bo ala sie strasznie wierciła bo oczywiscie na leżąco kazali ja mierzyć.

reklama
tak,Tosia też konkretna babeczka:)

a my już po wizycie - na szczęście żelazo już w normie, reszta parametrów też ok, więc mogę się przestać martwić:) co do bladości cery, to widocznie taka jej uroda (po tatusiu), lekarka powiedziała, że ważne jest czy są uszka dobrze ukrwione, a u Ninki są:) no więc sie cieszę:)

Do góry