reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dzieki dziewczyny.....jej tak zostalo od upalow,jakis tydzien ma i co sie teraz spoci,jak np.kasze jje z butli albo mleko ,to ja zaraz swedzi ,chyba bo drapie i to az do krwi czasem jak jej nie przewe....:sorry:

reklama
Anet Julianka ma podobne tylko dużo więcej, jak pytałam lekarki to powiedziała że to potówki i że zejdą jak się zrobi troche chłodniej i może coś w tym jest.... a i zasypywałam jej trochę pudrem łagodzącym z Nivea to się mniej drapała

dziewczyny co moga oznaczać wymioty w 3 godziny po posiłku? mala zjadla zupkę ladnie, po czym 3 godziny później ją zwróciła w postaci zupelnie nie strawionej - jak to możliwe..? i czy to może oznaczać, że np. za dużo zjadla? czy mogę wykluczyć nietolerancję składnika zupki (pierwszy raz dodałam cukinii kawałeczek) ? innych objawów brak

acha zwróciła ją w 3 turach, w odstępach kilkuminutowych; wyglądało to jakby ją "rwało", wiecie o czym mówię - jak coś stanie na żołądku to tak szarpie potem póki się nie pozbedzie

Andariel, jak Fr był w szpitalu to np badali mu gardło czy robili zabiegi min po godzinie od posiłku, bo niby wtedy miał miec wszystko strawione. A zdarzało się ze i 2 godz po jedzeniu potrafił wszystkich pieknie opawić.. Nieraz wymiotuje w 1 serii (wtedy idzie pod ciśnieniem) - zdarzyło mu sie już tak jak leżał na plecach w łóżeczku - nagle fontanna wyskoczyła mu z buzi, ale najczęściej w seriach. Nie zaobserwowałam tu żadnej prawidłowości.. A co jadła przed zupką? Może coś przed zupką jej zległo?
A może jakieś większe kawałeczki jedzenia były tym razem w zupce? Obserwuj ja też w kierunku infekcji może..
To wszystko, co mi przychodzi do głowy z własnego doświadczenia..
Acha, po wymiotach to tak min godzina przerwy w jedzeniu, bo znowu zwróci - podrażnienie przełyku.

ech, Aga, niestety ani grudek w niej nie było, ani nie zjadła nic podejrzanego przed nią; no nic, poobserwuję małą, co innego mi pozostaje; dziękuję Ci za reakcję!

Andariel może faktycznie tej cukinii nie mogła strawić?
obserwuj- nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy:(
ale jak mojemu się ulewało albo odbija nawet teraz to też czasem czuję że 2-3 h po zupce a jemu jeszcze zupką pachnie przy takim odbiciu...zwłaszcza jak spi w międzyczasie...

Andariel może faktycznie tej cukinii nie mogła strawić?
obserwuj- nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy:(
ale jak mojemu się ulewało albo odbija nawet teraz to też czasem czuję że 2-3 h po zupce a jemu jeszcze zupką pachnie przy takim odbiciu...zwłaszcza jak spi w międzyczasie...

reklama
No i byłam dziś z Adriankiem u lekarza :tak:
Tak jak myslałam idą nam ząbki pełna parą :tak:
Temperatura od ząbków lub od gardła bo zaczerwienione :baffled: no ale to przez to darcie :eek:
A w gabinecie jaki popis z krzykiem i płaczem dał :eek::szok::eek:
Wszystko przez to że doktor chciał Mu zajrzeć do buzi a On nie chciał :sorry:
W każdym razie mam nadal dawać Ibufen D albo Nurofen i smarować dziąsełka Sacholem :tak:
A na to ropiejące oczko przepisał mi jakieś kropelki z antybiotykiem ale nie pamiętam nazwy :-)

Adrianek waży 9700 :-):-)
To chyba dobra waga nie??

Do góry