reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Dominiczka to słusznej postury jest królowa Zofia :) Bo już myślałam że królowa Antonina tutaj odstaje od reszty dzieci. Ale widzę, że jest wsio ok :)

Królowa Zofia ma po kim:-)
ja w jej wieku ważyłam dokładnie tyle samo, Ł. też coś koło tego a jego siostra nawet 400g wiecej:-)
Ja sie nie przejmuje, młoda stale jest na 97 centylu wiec tak musi być:-)

Matko królowej Zofii - królowa Antonina tez ma być po kim. Ja zawsze byłam słusznej wagi i wzrostu. Jak patrze w swoja książeczkę zdrowia to idziemy łeb w łeb. Tosia tez na 97 centylu, czasem nawet ponad :)

Adas ma juz 80 cm a waga ledwo 9.300
bylismy na szczepieniu, pierwszy raz w Polsce i wyszłam z przychodni zakręcona
pani doktor powiedziała ze nastepne szczepienie na poczatku grudnia i wczesniej mam przyjsc po recepte na szcepionke jezeli ma być jedno kłócie
czyli za darmo sa nieskojarzone i wtedy 3 kłócia, tak?

a na pneumokoki tez trzeba miec recepte bo tez wspominała ze dobrze by było zrobic?

ja nie musiałam miec recepty na pneumokoki, mówiłam że chcę zaszczepić i kazali mi tylko u siebie w przychodni wykupić szczepionkę, płaciłam za nią 270zł (1 dawka, a są ich 4)
a za skojarzoną płaciłam 100zł
dziewczyny, będziecie szczepić na tą ospę dzieciaczki? a na meningokoki?

Ostatnia edycja:
Ja zamierzam szczepić na pneumokoki, i ospę. Ospy jakoś się bardzo boję. Niby kiedyś nie szczepiono dzieci i prawie każdy chorował i jakoś to było ale jeśli można dziecku tego oszczędzić to ja się na to piszę. No ale ta szczepionka nie chroni w 100%. Dziecko może zachorować ale lżej przechodzić ospę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry