reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Kasia tez Karolcia robi tak,ze wklada palce i pcha ile jej sie zmiesci,nawet juz ze 2 razy blusa puscila,a ile radosci przy tym ma:eek: Ja nie wiem o co kaman,bo Gosia mi tak nie robila.......

A teraz ja mam pytanie,Karolcia od tych upalow ma na szyji glownie,(ale i na pleckach i brzuszku troszke) takich czerwonych krosteczek i nie wiem czy to potowki,bo to ja bardzo swedzi i drapie sie strasznie,a potem jej sie robia wieksze,po tym drapaniu....nawet fotke zrobilam:

zdjeciaaneta2.jpg

By anet15 at 2010-07-28

reklama
Koleżanki 4-letnia córka ma w tym samym miejscu bardzo podobną wysypkę. Lekarka stwierdziła, że to potówki i kazała małą "wietrzyć".

Miłoszek tez miał straszne potówki podczas tych upałow ale ta wydaje sie byc zaogniona od drapania??Moze kap ja jakis czas w kalii?Powinno wysuszyc i zalagodzic sprawe

A ja mam takie nietypowe pytanie czy wasze dzieci "ćwicza czasem bulimie"??Mam na mysli to ze Miłosz czesto wpycha sobie paluszki do gardła i praktycznie czasem az wymiotuje od tego i wydaje mi sie ze mu sie to podoba:eek:

Kasiu, Jagoda też tak robi, co prawda nie często, może to takie poznawanie ciała i jego właściwości?

Kasiu, u mojego Franek tez się tak zdarza (ale tylko do odruchu wymiotnego, ekspresem wyjmuje mu palce z buzi, wiadomo dlaczego), ale mi się wydaje ze to od zębów bo przy tym zdarza się żucie placów.

Anet, a nie macie zwierząt domowych?.. Koty, psy? Pytam, bo zastanwiam się czy potówki swędzą?.. Ugryzienia tak, ale potówki?.. nie mam pojęcia

Aga,zwierzat domowych nie mam,mam podworkowe...ale ona ich raczej nie dotyka,czasem kota jak jej pod lapki podejdzie...a ze swedzi to zauwazylam,jak ze spania wstanie,no i wtedy spocona czasem jest i drapie wlasnie...juz nawet takie male strupki ma:sorry:
Dzis juz zyrtec jej zapodalam:sorry:

Powiem tak wyglada na potówki wg mnie tylko sie babrza. Mateusz wlasnie niedawno od podrapanych potówek az miał ranki i uwaga potówki swedza i to bardzo, ja sie smieje ze Miłosz ma na glowie kope wszów bo sie tak reptoli a na głowce tez własnie ma. Wracajac do mateusza w domu mialam neomycyne do oczek ale z antybiotykiem smarowalam mu kilka dni i zeszlo ufff ale on mial az ranki

Kasia tez Karolcia robi tak,ze wklada palce i pcha ile jej sie zmiesci,nawet juz ze 2 razy blusa puscila,a ile radosci przy tym ma:eek: Ja nie wiem o co kaman,bo Gosia mi tak nie robila.......

A teraz ja mam pytanie,Karolcia od tych upalow ma na szyji glownie,(ale i na pleckach i brzuszku troszke) takich czerwonych krosteczek i nie wiem czy to potowki,bo to ja bardzo swedzi i drapie sie strasznie,a potem jej sie robia wieksze,po tym drapaniu....nawet fotke zrobilam:

zdjeciaaneta2.jpg

By anet15 at 2010-07-28

moja mała podczas wyjazdu miała podobną wysypkę

Koleżanki 4-letnia córka ma w tym samym miejscu bardzo podobną wysypkę. Lekarka stwierdziła, że to potówki i kazała małą "wietrzyć".

i tu sie podpisuję
to jest potówka i jak najwięcej trzeba wietrzyc
potówka może swędzieć ale nie musi to zalezy od dziecka i jak reaguje na nią,mojej to nie rusza
choc np jak śpi troszke wiecej sie wtedy wierci,a spała wtedy tylko w samym pampku przykrywałam pieluszką tetrową i po około tygodniu zeszła sama

reklama
Kurcze Anett szkoda małej takie patówy jak nie wiem może w krochamlu ją wykąp mojej małej to pmagało jak była malusia.Ja dodatkowo na te upały ją opsypuje puderm lekko w zgięciach i wokół szyjki i jak na razie jest git

Do góry