reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
mój Jaś też ma wysypany tyłek - i tez próbowałam wielu specyfików, raz było gorzej, raz lepiej. Ale dwa dni temu posmarowałam go fenistilem i zauważyłam że jest bardzo dużo poprawa - krostki dużo mniejsze i bledsze, widocznie jakieś uczulenie, tylko na co?
My an huggisów od kilku miesięcy i bardzo sobie chwalimy, jeszcze nam podchodziły te z tesco, a dady go koszmarnie uczuliły...

no dokładnie, co bobasek to inaczej reaguje. My lubimy bardzo rossmannowskie, huggisy tez - chociaz mają jedną wadę - ostre krawędzie przy rzepach i czasami jak nie jest on idealnie na pieluszce tylko zsunie sie na ciałko to Mała ma obdrapane i zaczerwienione.
Po tych biedronkowych(ale nie DaDa - tylko jakieś na "F")miała czerwone kropeczki bo są jakies ceratowe...
Pampersy tez kijowe - szybko strasznie się siśki w nich krystalizują

Andariel, napisałas, że macie takie dawkowanie:
ferrum - 2x1,5 ml przez 6 dni
B6 i Ac.folici - 0,5 (tabl.???-nieczytelne) na dzień

B6 i ac. fol. po pół tabletki na dzień. Wiesz co, dawka 1,5 ml Ferrum i tylko przez 6 dni to o kant tyłka rozbić! Nic nie da! Franek przy wadze 7400 dostaje..5,5 ml Ferrum. To jest dawka terapeutyczna no i powinnas podawać minimum przez miesiąc, 6 dni naprawde nic nie da. Na 1,5 kg masy ciała podaje się 1 ml Ferrum. jak łatwo wyliczyć Twoje szczęście powinno teraz ważyć ..2 kg?? Najlepiej przysfaja się w towarzystwie soczków lub owocków. 2 godziny odstępu od posiłku mlecznego bo mleko hamuje wchłanianie żelaza. No i najlepiej kup suszone śliwki w słoiczkach i z nimi podawaj Ferrum bo ten lek koszmarnie zatwardza:( I do zupek dodawaj oliwę z oliwek. To pomoże dziecku zrobic kupkę.

Wracajac do pieluch dziś zakupiłam huggisy premium, happy są niby ok ale są za duże(kupiłam 4+ jak pampersy), no i nie wiem na poczatku było ok, a jak młoda zrobiła duuużżżooo siusiu to obsikaną miała całą nogawkę od spodni i pojawiło się zaczerwienieni(ale już nie takie jak tamto bo poprzednie było z krostkami i ranami, a tu poprostu sama zaczerwieniona skórka. Więc zaczęłam się zastanawiać, że może te happy za słabo chloną mocz no i nie miałam wyjścia, kupiłam huggisy. I teraz z domu to mam 1/2 paczki pampersów, 3/4 paczki happy i całą paczke huggies:-D

Dominiczka dlatego ja wlasnie nie kupuje Happy jesli dziecko sporo wypija to dlugo nie wytrzymuja, Mati zawsze w happy budzil sie caly zasikany

Czesc dziewuchy :-) widze,ze Wy tu o pieluchach gadacie a ja chcialam z innej beczki,moge? ;-)
Bylam dzisiaj z mala na U6....bo odkad sie urodziala musialam jezdzic na U1,U2,U3 itd...
Jest to taki bilans,pani doktor sprawdza ile mala wazy ,ile mierzy,co potrafi itd. Wiec wazy 9300,mierzy 74 ,obwod glowy 45 cm.a potafi wszystko ;-) tzn. wszystko to co mialam do wypelnienia w formularzu . I lekarka gada do mnie o szczepionce,ktorej nie zrobimy bo jest za goraco a jest to szczepionka przeciw sepsie...i...tak mysle czy jest nam ta szczepionka potrzebna? bo o sepsie to bylo glosno ale dawno temu,nadal istnieje ryzyko zlapania tego paskudnego wirusa???

Wracajac do pieluch dziś zakupiłam huggisy premium, happy są niby ok ale są za duże(kupiłam 4+ jak pampersy), no i nie wiem na poczatku było ok, a jak młoda zrobiła duuużżżooo siusiu to obsikaną miała całą nogawkę od spodni i pojawiło się zaczerwienieni(ale już nie takie jak tamto bo poprzednie było z krostkami i ranami, a tu poprostu sama zaczerwieniona skórka. Więc zaczęłam się zastanawiać, że może te happy za słabo chloną mocz no i nie miałam wyjścia, kupiłam huggisy. I teraz z domu to mam 1/2 paczki pampersów, 3/4 paczki happy i całą paczke huggies:-D

No to witaj w klubie. Ja Happy już się pozbyłam ale mam teraz pampersy, Hugisy i Dada. Też wszystko pozaczynane:)

reklama
Pieluszek happy używaliśmy tylko tych w najmniejszym rozmiarze - do 2 kg, powyżej już nie zdały egzaminu. Strasznie twarde były. Jak Franek wskoczył powyżej 2 kg przeszlismy na pampery te takie najdroższej, w białych opakowaniach (nie pamiętam jak się dokładnie nazywają), bo były najdelikarniejsze. Od 3 kg niezmiennie Huggis premium:) W IMiDz dostaliśmy do testowania "tużurki". Odparzyły doopcie frankową.

Do góry