reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

dziewczyny, czy drosetux syrop można używać jesli w gardle zalega wydzielina? chodzi mi o to, czy on może się nadawać jako syrop wykrztuśny?
myślałam, że zwalczamy katar, a on powrócił i to chyba ze zdwojoną siłą :wściekła/y: Maja się męczy i płacze, frida, woda morska i krople w ruchu, ale ta wydzielina siedzi gdzieś niżej i ciężko ją zwalczyć, nie wspomnę że przy czyszczeniu nosa jest straszny płacz :-(

reklama
A któraś z was używa może huggisów albo happy?? czy one mają te wkłady aloesowe bo podejrzewam, że może było tak, że częste kupki młodej odparzyły pupke a ten aloes dodatkowo podrażnia i mimo, że tak często już się nie załatwia to ten aloes drażni.

izabela ;-) a inhalacje na ten katar nie pomoga??? takie z soli fizjologicznej???

dominiczka :-) bez zielonego wkładu są Tuzurki z Lidla i pieluchy z Rossmanna babydream ;-) to wiem na bank ;-) a te pampersy w bialych opakowaniach???

te pampersy w białych opakowanich chyba też nie mają aloesowego wkładu, ale ręki nie dam sobie uciąć :-D a jak to jest z huggiesami czy happy to nie pamiętam
a jak robić takie inhalacje, bo ja zielona? :zawstydzona/y:

izabela ;-) wypożyczasz albo kupujesz inhalator, kupujesz sól fizjologiczną, wlewasz do nebulizatora i wlączasz :-) przykladasz maseczkę do buzi dziecka :-) potem oklepujesz plecki i wyciagasz gluty :-)

u nas to pieknie dzialalo :-)

u mnie w aptece doz mozna wypożyczyć inhalator więc sprawdz czy u was tez jest taka możliwosć ;-)

Zakupiłam happy, mają wkład magic green ale jest to włóknina bez aloesu, już doczytałam, że huggiesy też nie mają:-) Natomiast na jakimś forum właśnie przeczytałam, że te pampersy w biłym opakowaniu nie mają tego aloesu a na stronie pampersa było, że mają wiec nawet nie oglądałam.

Zylcia kobieto! 3 razy posypałam pudrem dupsko Zośki i się goi jest o niebo lepiej niż było(tfu tfu)!

Właśnie założyłam pieluche happy zobaczymy jak się bedą sprawować:-D

reklama
Dominiczko fajnie że jest lepiej. U nas jest w kratkę - przy jednej zmianie pieluchy jest dobrze a przy drugiej już gorzej a później znowu lepiej. Ale na razie tragedii nie ma.

Huggisy, DaDa, i Tażurki nie mają zielonego wkładu - my na razie na tych DaDa.

Trzymam kciuki za zdrowe tyłeczki - bo ileż można :)

Do góry