reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dziewczyny tak pisałam ze ten Tormentionl nam pomógł na to odparzenie - ale niestety wszytsko wróciło... Hania ma porządnie odparzoną cipcię. Byłam z tym u lekarki i powiedziała ze to nie jest uczulenie bo było by widoczne na całej pupie, na pośladkach też i ze to wygląda ze mocz tak ją drażni. Przepisała maść TRIDERM z antybiotykiem to jest, odstawienie chusteczek nawilżanych i podmywanie tylko wogą z mydłem i przemywanie nadmanganianem potasu, i to pomaga już jest troszkę lżej. Ale normalnie nie mogę sobie z tym dać rady. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie było a pielęgnuję małą tak samo cały czas.

Masakra jakaś...

reklama
zylcia :-) a ile dni kazała stosować TRIDERM???
uważaj bo to połąćzenie antybiotyku, sterydu i środka p/grzyciczego :-( bardzo silny (szybko jednak pomaga) i nie powinno się go stosować dłuzej niż 5 dni...

Dziewczyny tak pisałam ze ten Tormentionl nam pomógł na to odparzenie - ale niestety wszytsko wróciło... Hania ma porządnie odparzoną cipcię. Byłam z tym u lekarki i powiedziała ze to nie jest uczulenie bo było by widoczne na całej pupie, na pośladkach też i ze to wygląda ze mocz tak ją drażni. Przepisała maść TRIDERM z antybiotykiem to jest, odstawienie chusteczek nawilżanych i podmywanie tylko wogą z mydłem i przemywanie nadmanganianem potasu, i to pomaga już jest troszkę lżej. Ale normalnie nie mogę sobie z tym dać rady. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie było a pielęgnuję małą tak samo cały czas.

Masakra jakaś...

Zgadzam się z dziewczynami co do maści.
Myśle, że podmywanie w nadmanganianie potasu powinno pomóc. Też mamy maść triderm ale użyłam jej 1 raz i odstawiłam bo doczytałam, że to steryd.
Może spróbuj clotrimazolum jest też przeciw grzybiczy.

Dziewczyny przypomnijcie mi kiedy można szczepić na pneumokoki?? :confused2:
Bo nie wiem czy teraz na roczek mam szczepić??
Czy jeszcze na 2 latka będę mogła a teraz odpuszczę?? :-)

Karincia :-) nie szczepiłaś jeszcze w ogóle na pneumokoki??? i chcesz dopiero rozpocząć???

edit: Kasia mi na gg podrzuciła to wklejam :-)

Schemat szczepienia zalecany dla niemowląt zakłada podanie 3 dawek w pierwszym półroczu życia (razem z trzema dawkami DTP, Polio + opcjonalnie HiB) z czwartą dawką przypominającą w drugim roku życia. Jeżeli szczepienie przeciwko pneumokokom rozpoczynamy po 6 miesiącu życia - wystarczą dwie dawki podstawowe w odstępach miesięcznych

http://www.szczepienia.pl/kalendarz_szczepien/0_3.aspx

Ostatnia edycja:
Dziewczyny lekarka jak zwykle nic nie mówiła ile dni smarować. Ale oczywiście doczytałam w ulotce że nie dłużej niż 5 dni - no i oczywiście z pomocą przyszłyście wy... dobrze, że ktoś czuwa... :)

Smaruję od soboty więc dziś już 4 dzień i więcej smarować nie będę. Powróciłam do starych i sprawdzonych pieluszek DaDa z Biedronki, zmiany prawie całkowicie ustąpiły więc smaruję już tylko alantanem. Nie używam prawie w ogóle chusteczek nawilżanych tylko wody z mydełkiem bambino. Bardzo dużo wietrzę pupę a że aktualnie jesteśmy nad morzem to Hania na plaży biega w samych majteczkach bez pieluchy.

Mam nadzieję że ta kuracje rozwiąże problem raz na zawsze bo te wszystkie smarowidła mnie z torbami puszczą :) Drogie są dość.
No i już nigdy przenigdy nie dam się skusić na promocję żadnych nowych pieluszek :) Będę się trzymała tego co sprawdzone i już :)

Karincia :-) nie szczepiłaś jeszcze w ogóle na pneumokoki??? i chcesz dopiero rozpocząć???

Tak, chcę dopiero rozpocząć :tak:

Ja będę szczepić jak Oliwia będzie miała 2 latka i wtedy jest tylko jedna dawka :-)
O, no własnie o to mi chodziło :tak::-D
Też chciałam tylko jedna dawkę a nie pamiętałam czy robi się ją na roczek czy na 2 latka :-)

A jaki mniej więcej koszt pneumokoków??

reklama
Do góry