reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Alex.nikita ja jeszcze nie miałam okazji pojechać z tarczycą do Polski ale na pewno to zrobię. Puki co łykam levotiroxin 50 i czuję się o.k.
No ale oczywiście tu mi nikt nie proponował usg, ponoć robią tylko z nadczynnością, a jak jednego młodego lekarza zapytałam o jód i jedzenie kapusty, bo ponoć kapusta zmiejsza przyswajalność, to nie wiedział co to jód. Na szczęście starsza lekaeka wiedziała. A wogóle można by było dużo mówić na ten temat. Grunt że Jagoda nie ma niedoczynności, ale i to będę musiała sprawdzić w Polsce za jakiś czas, bo ja to już wybitnie im nie ufam.

reklama
A lepiej Olu, dziękuję:)
Już nie musiałam go dziś odśluzowywać:)
Myślę, że i ta poprawa pogody do tego się przyczyniła - dziś byliśmy 4 godz. na dworze.
Myślę, że jutrzejsza wizyta na pulmonologii będzie tylko formalnością:)

super :happy2:, fajnie to slyszec, spacerki na swiezym powietrzu mu sluza, oby tylko pogoda byla ladna dla Franulki :-D
p.s: nie potrzebujesz czasem parasolki do wozka?

Narazie Franka w głębokim wożę (tzn gondolę mu wywaliłam), bo on nie siedzi. Pewnie jak siądzie, to trza bedzie się za parasolką obejrzeć. Olu, idę, bo wiesz... te ręce, o których pisałam..;-)

reklama
Dzięki dziewczyny. ja mam też taką nadzieję. Oprócz tego, że Frankowi potrzeba porządnego kopniaka w chudą doopinę, żeby wreszcie ruszył z rozwojem to jest też kwestia finansowa - ten turnus kosztuje 3200 a to i tak dość korzystnie. Niby dla dzieci z orzeczeniem o niepełnosprawności przysługuje 1 w roku dofinansowanie, ale to fikcja. Mi powiedziano, że pieniądze skończyły się już w...lutym. Cudownie. Dobra, wracam do łóżka. Spokojnej nocy:)

FraniowaMamo jak chcesz to mogę o dofinansowaniach do turnusów z PCPR się więcej dowiedzieć. Mam przyjaciółkę która jest specem.
Kiedyś było tak że wnioski czekały na pieniążki z państwa. Ale dawno już się nie zagłębiałam w temat.
Co do fundacji to pomagałam rodzinie która miała córeczkę z rakiem oczka. Oni też należeli do tej fundacji.
A co do pomocy to zawsze możesz na nas liczyć;)

Alex ty też! Kciuki ładnie umiemy trzymać i jeszcze dzieci nauczymy;) Będzie więcej!

Do góry