reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Prawda zawsze moze zostac na nastepny rok. Aleks.nikita zaintrygowałas mnie teraz bede skakac po necie i szukac co to te Hashimoto:confused:

reklama
kaska oj, mowie Ci straszne g***no, czasem (mimo tego, ze sie lecze, tzn biore hormony i juz do konca zycia) nie mam sily z lozka sie zwlec, wszystkie gnaty mnie bola, szczegolnie rece, bo jednym z objawow jest reumatyczne zapalenie stawow. w ciazy wylam z bolu, tak mnie rwalo, nie moglam spac a moj maz tylko po aptekach w nocy jezdzil i mi oklady robil, ktore i tak nic nie pomagaly. przytylam 50 kilo i nie moge schudnac, bo tak mam rozwalona tarczyce..... oraz wiele innych nieprzyjemnych rzeczy, o ktorych nawet nie chce mi sie pisac...... co 3 miesiace musze jezdzic do Polski na wizyty u mojej doktor w Gdansku i Pimpka tez musze kontrolowac co 3 miechy, bo nie musi ale moze u niego tez wystartowac

Hashimoto to w skrocie duza ilosc antycial w tarczycy, antyciala atakuja tarczyce powoli ja zabijajac, dochodzi do zalamania mechanizmow obronnych organizmu i chorujesz na wszystko, a glownym objawem jest niedoczynnosc tarczycy.
nielatwo tez donosic ciaze, bo tarczyca atakuje plod jako obce cialo i albo go odrzuca jak niechciany przeszczep albo atakuje jego uklad nerwowy i rodzi sie martwy dzidzius albo z kretynizmem.....
to, ze Pimpek sie urodzil to istny cud, bo angielskie konowaly nic sie nie skapowaly, ze ze mna cos nie tak pomimo, ze mialam wszystkie objawy, dopiero w Polsce jak bylismy na Wielkanoc poszlam do prawdziwego lekarza i prosze....

a propos cudownej opieki lekarskiej tu, dodam, ze wczoraj bylam z malym na przegladzie, ktory polegal na zwazeniu i zmierzeniu...... nawet nie zauwazyli, ze jaderko nie zeszlo....

Ostatnia edycja:
NO własnie zdążyłam juz doczytać. przykro mi bardzo, no i mam nadzieje że mały nie odziedziczy paskudztwa.

Też właśnie skończyłam lekturę.:-(Cholera, az nie wiadomo, co powiedzieć. Żeby chociaż mały tego nie odziedziczył..

na razie gicio jest, TSH ma normalne, antycial nie wykryto na razie, wiec jestem dobrej mysli :-), tylko ze baaaaaaaaardzo chcielibysmy jeszcze jedno dzieciatko (ja jestem jedynaczka i nie chcialabym mojego Pimpka na to samo skazywac) a w moim obecnym stanie male szanse, wiec dlugi kuraz przede mna ;-)

ja od 4 lat oddawałam swój 1% fundacji w której rehabilitowałam Jasia :-) spłacam dług...

to samo z WOSP...Jasiek korzystał z zakupionego przez nich inkubatora, strzykawki/pompy infuzyjnej itp...

teraz mam jeszcze na oku konkretnego krasnala ;-)

sierpień to gorący miesiąc a sierpniówki mają juz wprawę w podobnych akcjach :-D so więc musi być dobrze :-)

FraniowaMamo podziwiam jakie masz dobre serce że z tyloma problemami jeszcze o innych dzieciątkach myslisz. Ale dziewczyny mają racje, nie ma na co czekać tylko zbierać kaske najszybciej jak sie da bo potem nie wiadomo jak bedzie na koncie u każdej z nas, a co przelane to wasze ;-), na pewno się nie zmarnuje. Czekam na wypłate mężastego i przelew będzie. Trzymajcie sie

reklama
Franoiwa mamo, ja ręcami i nogami podpisuję się pod dziewczynami i jak się da pomogę.
Alex. nikita, to ja jednak Bogu dziękuję że mam tylko niedoczynność tarczycy, ale oczywiscie tez wykrytą już w ciąży więc Jagoda też jest dzieckiem o które podwójnie a nawet potrójnie się bałam.

Do góry