reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Efe, dzwoniłam do naszego PCPRu. Powiedziano mi, że już po kasie. We Wrocławiu np ciągle pieniądze są:( Najwyraźniej im mniejsze miasto tym mniej kasy dostaje. U nas powiedziano mi, że wystarczyło na dofinansowanie turnusów dla dosłownie garstki dzieci..
Tak coraz częściej myślę sobie o Waszej propozycji i wydaje mi się, ze bede prosiła Was o pomoc.. Musze się dowiedzieć w skarbówce, ale takie pieniądze przekazane na konto fundacji tytułem darowizny pewnie można odpisac sobie od podatku, prawda?

Chyba nie pisałam o naszej wczorajszej wizycie w szpitalu na pulomonologii? Jak tylko weszłam, powiedziałam naszej pani dr, że Frankowi lepiej, na co pani dr powiedziała, że się nie dziwi, bo "takim dzieciom" zawsze robi sie lepiej jak sie kończy zgniła pogoda:) Wrzuciłam na podświetlacz zdjęcia płuc Franka, pani dr powiedziała, że jest całkiem nieźle. Najgorzej z prawym płucem (tam miał największe zmiany niedodmowe po urodzeniu) - są jeszcze duże fragmenty nieupowietrzone. Takie ciemne plamy. Spytałam o synagis. Pani dr spojrzała tylko ze współczuciem w oczach i powiedziała: Nooooo, przydałoby się..
Tak więc myślę dziewczyny, że po wakacjach tak czy inaczej poproszę Was o pomoc w jakiejś akcji.. Pewnie będę musiała do "kierownictwa BB" przesłać jakieś papiery uwiarygadniające itd. Mogę poprosić konsultanta wojewódzkiego ds neonatologii o wystawienie zaświadczenia o konieczności podania Frankowi S.

reklama
Agnieszko ja znam waznego Anioła na BB wiec moge pomóc w zorganizowaniu takowej akcji, napewno takie papiery by sie przydały tylko twój głos kiedy ruszamy??Najlepiej odezwij sie do mnie na pw czy emailowo przedyskutujemy sprawe;-)

Dziękuję jeszcze raz. Właśnie przed chwilą rozmawiałam z kobietą, która działa w pewnej organizacji. Przesłałam stronę Frania z fundacji, powiedziała, że porozmawia z "osobami władnymi do podejmowania decyzji" i może coś się uda:) Kurcze, strasznie jestem wzruszona, wiecie? Ty Kasia sama masz nielekko a angażujesz się w tyle akcji. Mówiłam Ci, że z daleka "widać", że dobry z Ciebie człowiek:)
Jeśli chodzi o termin to myślałam o końcówce sierpnia, gdy wszyscy już będą po wakacjach no i na naszym koncie będa pieniądze z 1%. Może jednak wpłynie te 100 tys..?;-) Jak sądzicie?

Agnieszko ja tez mysle zeby ciut sie wstrzymac dlaczego..Dlatego ze teraz jest jedna wielka akcja powódz. Wszyscy bardzo angazuja sie w pomoc dla powodzian i nasza może teraz troche słabo odbic sie echem. Proponowałabym gdzies za miesiac połtorej ruszyc z takowa akcja pomocy dla frania. Ja porozmawiam z góra BB.Ale jak mówie teraz "góra" zajmuje sie powodzia. Agnieszko bardzo bym chciała żeby to było 100.000 ale w cuda finansowe nie bardzo wierze.
Na sto procent moge ci obiecac ze przyszly rok podatkowy bedzie wasz sama rozliczam sporo ludzi i napewno sie zgodza oddac procent dla Frania.Tu tez moglabym ciut naciagnąc Agusie ona jest ksiegowa moze tez pomoglaby rozpropagowac Franka.
Tzn tak mam wielka prosbe do całego sierpnia jesli mozecie przesyłac choc drobne kwoty na konto Franusia to slijcie nie czekajcie na akcje, bo tu nie chodzi o jednorazowa pomoc, gdyby kazda z nas co miesiac wyslala choc po 10zl uzbierałaby sie spora sumka. Dobro naprawde powraca przekonałam sie o tym. Zeby konto fundacji sie nam nie gubilo poprosze panie moderatorki o podklejenie go gdzies wyzej na stałe Wklejam ponownie Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" - OPP

Kasiu... no brak mi słów po prostu.
Ja w sobotę wyjeżdżam z Franiem na jakieś 3 tygodnie (2 tyg turnus i pewnie z tydzień w szpitalu).
A czy wiesz może, czy darowizny można sobie odliczyć od podatku? Zawsze to mniejszy koszt by był..

Mozna tylko trzeba miec potwierdzenia wplaty:tak:Takze mysle ze jak wrocicie to akurat bedzie okazja zeby to rozkrecic bo byłabys potrzebna tu na biezaco;-)

reklama
Do góry