reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Ale problem ze skórnymi polega na tym, że najwiarygodniejsze są po 3 roku życia:( My Natce najpierw robiliśmy z osocza. Dały pełna odpowiedź na to, z czym walczyć. Dopiero jak mała była starsza zrobiliśmy skórne.

reklama
Ale problem ze skórnymi polega na tym, że najwiarygodniejsze są po 3 roku życia:( My Natce najpierw robiliśmy z osocza. Dały pełna odpowiedź na to, z czym walczyć. Dopiero jak mała była starsza zrobiliśmy skórne.
Zgadzam sie z tym. Kubie w ige nic nie wyszlo jak mial rok dopiero jak mial 3 lata wyszly ze skóry plesnie

wszystko byłoby cudnie gdyby te testy z krwi nie były takie drogie czytać: nie stać mnie na robienie testów na niemal wszystko skoro za jeden alergen muszę zapłacić 40zł :-(

testy skórne nie są do końca miarodajne ale rozjaśnią mi trochę obraz... rozmawiałam na ten temat z pediatrą i powiedziała że jeśli alergia jest silna to testy skórne ją wykażą...gdybyście widziały skórę Moni to... na pewno nie jest to delikatna wysypka...

zresztą zaraz poszukam kabelka i wkleję fotkę (ciut nieostra jest ale coś popsułąm w aparacie :-/)

gucio :-( to nie fotka tylko film a ja nieumiak jestem i nie wiem jak to tu wrzucić :-(

Ostatnia edycja:
Choroba jasna z tym płaceniem za wszystko (że nie przeklnę bardziej siarczyście)! My też z robakami chodzimy prywatnie do alergologa-pulmonologa, ale nasza pani dr jest o tyle w porządku, że wszystkie badania przepuszcza przez oddział i nie płacimy nic (tzn płacimy ino za wizyty). Rubi, dowiedz się gdzie zrobić testy z osocza. U mojej naty wyszły b konkretnie - która klasa, wiadomo było od razu jakie nasilenie.. Alergie mają to do siebie, że są b zmienne. I tak np produkty, które uczulały Natę w wieku 1 roku czy w przedszkolu nie uczulają już. Może jeść wszystko. Za to gdzieś od 6-7 roku życia zaczęła się jazda z pyłkami - wcześniej mogło pylic co chciało i był spokój. No i cholerne roztocza. Od początku. Odczulamy ją drugi rok.

A u nas jazda bez trzymanki, bo Frankowi doszedł jeszcze katar. Fuck and shit:wściekła/y: Teraz krasnal przytyka się i przy kaszlu i przy wciąganiu powietrza przez nos. To niestety może być reakcja na Isoprinosinę - drogi oddechowe oczyszczają się. Po godz 13 będę dzwonić do naszej pani dr pulmonolog. Kurcze, nasz turnus już za 1,5 tyg..

Ps. Kaśka.. no burżuazja normalnie.. do Ameryki na badania..;-):-)

hehe kiedys sasiadka mało z krzesła nie spadła jak jej powiedziałam ze byłam w Ameryce na badaniach. Alez ze jak samolotem?i czemu az tak daleko;-)

u mnie za testy z krwi trzeba płacić :-( a jak się wybiorę do Ameryki - zawet tej koło Olsztyna to mi jednak taniej wyjdzie zrobienie tych badań na miejscu bez ruszania 4 liter :-) :-D

tak czy siak... będę robić i jedne i drugie bo nie usiedze na tyłku jeszcze ponad 2 lata żeby tylko skórne robić...

zmykam bo nera mnie tak boli ze musze do wanny :-/

Ja wiem ze ty masz do Ameryki za daleko ale przeciez musicie mieć cos takiego blizej, zreszta jak chcesz tylko w końcu za co sie płaci składke zdrowotna

reklama
My dziś po wizycie z Oli u lekarza. Mała rozwija się rewelacyjnie jak to pani dr powiedziała. Dr robiła wielkie oczy, a Oli jak nigdy pokazywała co potrafi. Jestem strasznie dumna z córeczki no i jak zawsze udawała 100% aniołka, a pani dr wciąż powtarzała jakie to mam wspaniałe dziecko i jak pięknie się rozwija i co chwilę pytała czy aby na pewno dopiero ma 10 mcy :-). Z butkami mamy jeszcze poczekać, bo w sumie przez większość czasu raczkuje, a nie chodzi :-). Więc spoko im później wydam 160 zł (już mam wybrane) na buty tym lepiej dla mnie. Może w jednych schodzi całe lato :-).

Przykro mi z powodu problemów skórnych
Niestety z tym płaceniem za wszytsko to porażka :-(

Do góry