reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Ale problem ze skórnymi polega na tym, że najwiarygodniejsze są po 3 roku życia:( My Natce najpierw robiliśmy z osocza. Dały pełna odpowiedź na to, z czym walczyć. Dopiero jak mała była starsza zrobiliśmy skórne.

reklama
Ale problem ze skórnymi polega na tym, że najwiarygodniejsze są po 3 roku życia:( My Natce najpierw robiliśmy z osocza. Dały pełna odpowiedź na to, z czym walczyć. Dopiero jak mała była starsza zrobiliśmy skórne.
Zgadzam sie z tym. Kubie w ige nic nie wyszlo jak mial rok dopiero jak mial 3 lata wyszly ze skóry plesnie

wszystko byłoby cudnie gdyby te testy z krwi nie były takie drogie czytać: nie stać mnie na robienie testów na niemal wszystko skoro za jeden alergen muszę zapłacić 40zł :-(

testy skórne nie są do końca miarodajne ale rozjaśnią mi trochę obraz... rozmawiałam na ten temat z pediatrą i powiedziała że jeśli alergia jest silna to testy skórne ją wykażą...gdybyście widziały skórę Moni to... na pewno nie jest to delikatna wysypka...

zresztą zaraz poszukam kabelka i wkleję fotkę (ciut nieostra jest ale coś popsułąm w aparacie :-/)

gucio :-( to nie fotka tylko film a ja nieumiak jestem i nie wiem jak to tu wrzucić :-(

Ostatnia edycja:
Choroba jasna z tym płaceniem za wszystko (że nie przeklnę bardziej siarczyście)! My też z robakami chodzimy prywatnie do alergologa-pulmonologa, ale nasza pani dr jest o tyle w porządku, że wszystkie badania przepuszcza przez oddział i nie płacimy nic (tzn płacimy ino za wizyty). Rubi, dowiedz się gdzie zrobić testy z osocza. U mojej naty wyszły b konkretnie - która klasa, wiadomo było od razu jakie nasilenie.. Alergie mają to do siebie, że są b zmienne. I tak np produkty, które uczulały Natę w wieku 1 roku czy w przedszkolu nie uczulają już. Może jeść wszystko. Za to gdzieś od 6-7 roku życia zaczęła się jazda z pyłkami - wcześniej mogło pylic co chciało i był spokój. No i cholerne roztocza. Od początku. Odczulamy ją drugi rok.

A u nas jazda bez trzymanki, bo Frankowi doszedł jeszcze katar. Fuck and shit:wściekła/y: Teraz krasnal przytyka się i przy kaszlu i przy wciąganiu powietrza przez nos. To niestety może być reakcja na Isoprinosinę - drogi oddechowe oczyszczają się. Po godz 13 będę dzwonić do naszej pani dr pulmonolog. Kurcze, nasz turnus już za 1,5 tyg..

Ps. Kaśka.. no burżuazja normalnie.. do Ameryki na badania..;-):-)

hehe kiedys sasiadka mało z krzesła nie spadła jak jej powiedziałam ze byłam w Ameryce na badaniach. Alez ze jak samolotem?i czemu az tak daleko;-)

u mnie za testy z krwi trzeba płacić :-( a jak się wybiorę do Ameryki - zawet tej koło Olsztyna to mi jednak taniej wyjdzie zrobienie tych badań na miejscu bez ruszania 4 liter :-) :-D

tak czy siak... będę robić i jedne i drugie bo nie usiedze na tyłku jeszcze ponad 2 lata żeby tylko skórne robić...

zmykam bo nera mnie tak boli ze musze do wanny :-/

Ja wiem ze ty masz do Ameryki za daleko ale przeciez musicie mieć cos takiego blizej, zreszta jak chcesz tylko w końcu za co sie płaci składke zdrowotna

reklama
My dziś po wizycie z Oli u lekarza. Mała rozwija się rewelacyjnie jak to pani dr powiedziała. Dr robiła wielkie oczy, a Oli jak nigdy pokazywała co potrafi. Jestem strasznie dumna z córeczki no i jak zawsze udawała 100% aniołka, a pani dr wciąż powtarzała jakie to mam wspaniałe dziecko i jak pięknie się rozwija i co chwilę pytała czy aby na pewno dopiero ma 10 mcy :-). Z butkami mamy jeszcze poczekać, bo w sumie przez większość czasu raczkuje, a nie chodzi :-). Więc spoko im później wydam 160 zł (już mam wybrane) na buty tym lepiej dla mnie. Może w jednych schodzi całe lato :-).

Przykro mi z powodu problemów skórnych
Niestety z tym płaceniem za wszytsko to porażka :-(

Do góry