reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Jąderka ważna sprawa! Ja tam babcią chcę być!:-)
Frankowi jedno sie schowało w jelitkach, w ogóle nie było go widać, po operacji pan chirurg wyszedł z bloku i po kilku wstępnych informacjach poinformował na końcu dumny :"No i znaleźliśmy drugie jajko":-) (Biedny mój syn, że o takich sprawach.. dobrze, że jeszcze czytać nie potrafi;-)).
A co do tormentiolu - mój mały w szpitalu był smarowany solcoserylem (otwarte rany), a to dozwolone od..lat 12:no:
A teraz stosuję u małego tylko Alantan plus na dupcię, od razu na ranę pooperacyjna i naczyniaka. Trzy w jednym. Super się sprawdza, b tłusty.
Zdrówka dla naszych kurczaczków:)

reklama
My jak wyleczymy to też chyba przejdziemy na alantan plus do pupci bo mamy nim suche plamki smaorwać to będzie do wszystkiego:-) bo jak narazie to babcie się mieszają przy nadmiarze tych maści:-D

edit: odebrałam właśnie wyniki badań Zofii. Morfologia ok, a IgE 23,15 IU/ml norma dla jej wieku 0-46 wiec wresz idealne i teraz nie wiem co dalej...??...może któraś z was mi coś podpowie. Czy robić z krwi na konkretne alergeny czy poprostu dać sobie spokój??

Ostatnia edycja:
wiesz skoro po alantanie jest taka poprawa to daj spokój jesli cos bedzie babrac wtedy propnuje testy z krwi

Dominiczko, Kaska sensownie radzi. A nie masz tam pod bokiem jakiegoś dobrego lekarza alergologa-pulmonologa? Szkoda, że wyników nie odebrałaś wcześniej, spytałabym naszej lekarki. Jeśli Franek nie wywinie do jutra żadnego numeru, to będę do niej dzwoniła w srodę. Mogę zapytac przy okazji, jeśli oczywiście chcesz.

Mam wyniki Frania - immunoglobuliny w bardzo dolnej, ale granicy normy:) Narazie więc nie podajemy antybiotyku a w dalszej perspektywie immunoglobuliny. Lekarz immunolog i neurolodzy dali też zielone swiatło na szczepienia, bo stwierdzili wespół, że stan neurologiczny i immunologiczny krasnala na tyle sie ustabilizował, że można się ustawiac na lipiec ze szczepieniami. A ja i tak przed szczepieniami trzęsę portkami.. Z Natą mieliśmy powikłania i strach mi pozostał. Jak będziemy pod koniec czerwca w IMiDz to dostanę do ręki kalendarz szczepień dla krasnala z odpowiednimi szczepionkami.
A na dziś Franek nadal cherla koszmarnie, oddycha jak traktor, ale przynajmniej już nie wymiotuje flegmą. Czyli produkcja ciut się zmniejszyła.

Dominiczko tez bym poczekała ale to twoja decyzja i twój strach. Jak się boisz to zrób dla świętego spokoju swojego i Zosi.

Mamo Frania ty to w ogóle mnie powalasz znajomością zagadnień medycznych. Co do szczepień moje koleżanka mnie przeraziła bo jej synek miał wszystko: gorączkę, rozwolnienie, wymioty nawet drgawki po każdej szczepionce więc ja po pierwszej patrzyłam na małą jak na kosmitę. A ona nic. Nawet gorączki, lekki stan podgorączkowy ale szybko spadł po paracetamolu. Także głowa do góry! Może Franio jak Gabi przejdzie bez powikłań. tego ci życzę;-)

Alex.nikita dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie tematu jąderek :-)
Jednak jak rozmawiałam z Mężem to okazało się że mamy to zawsze badane i że oba są w mosznie :tak:
Ja jakas zakręcona chyba jestem na tych wizytach :-p;-)

reklama
My jak wyleczymy to też chyba przejdziemy na alantan plus do pupci bo mamy nim suche plamki smaorwać to będzie do wszystkiego:-) bo jak narazie to babcie się mieszają przy nadmiarze tych maści:-D

edit: odebrałam właśnie wyniki badań Zofii. Morfologia ok, a IgE 23,15 IU/ml norma dla jej wieku 0-46 wiec wresz idealne i teraz nie wiem co dalej...??...może któraś z was mi coś podpowie. Czy robić z krwi na konkretne alergeny czy poprostu dać sobie spokój??

dominiczka :-) przede wszystkim powinni Cię przygotować na to że testy (nawet te z krwi) sprawdzają się u 60% dzieci... może się zdażyć tak, że dziecko jest w tych 40% u których nie ma p/ciał we krwi... najważniejszą metodą diagnostyczną jest eliminacja alergenu i próba prowokacji - wtedy jest pewność...

gorzej jeśli nie wiadomo co uczula (to nasz przypadek) - wtedy dobrze jest zrobić testy skórne a ich wyniki potwierdzić testami z krwi zeby bylo wiadomo co eliminować....

tak więc w przyszłym tygodniu idziemy do alergologa na testy skórne, potem lab i.... się zobaczy...

szukam i szukam i znaleźć nie mogę - dorwałąm taką fajną broszurkę o alergii - super to wszystko opisane...

Do góry