reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Jąderka ważna sprawa! Ja tam babcią chcę być!:-)
Frankowi jedno sie schowało w jelitkach, w ogóle nie było go widać, po operacji pan chirurg wyszedł z bloku i po kilku wstępnych informacjach poinformował na końcu dumny :"No i znaleźliśmy drugie jajko":-) (Biedny mój syn, że o takich sprawach.. dobrze, że jeszcze czytać nie potrafi;-)).
A co do tormentiolu - mój mały w szpitalu był smarowany solcoserylem (otwarte rany), a to dozwolone od..lat 12:no:
A teraz stosuję u małego tylko Alantan plus na dupcię, od razu na ranę pooperacyjna i naczyniaka. Trzy w jednym. Super się sprawdza, b tłusty.
Zdrówka dla naszych kurczaczków:)

reklama
My jak wyleczymy to też chyba przejdziemy na alantan plus do pupci bo mamy nim suche plamki smaorwać to będzie do wszystkiego:-) bo jak narazie to babcie się mieszają przy nadmiarze tych maści:-D

edit: odebrałam właśnie wyniki badań Zofii. Morfologia ok, a IgE 23,15 IU/ml norma dla jej wieku 0-46 wiec wresz idealne i teraz nie wiem co dalej...??...może któraś z was mi coś podpowie. Czy robić z krwi na konkretne alergeny czy poprostu dać sobie spokój??

Ostatnia edycja:
wiesz skoro po alantanie jest taka poprawa to daj spokój jesli cos bedzie babrac wtedy propnuje testy z krwi

Dominiczko, Kaska sensownie radzi. A nie masz tam pod bokiem jakiegoś dobrego lekarza alergologa-pulmonologa? Szkoda, że wyników nie odebrałaś wcześniej, spytałabym naszej lekarki. Jeśli Franek nie wywinie do jutra żadnego numeru, to będę do niej dzwoniła w srodę. Mogę zapytac przy okazji, jeśli oczywiście chcesz.

Mam wyniki Frania - immunoglobuliny w bardzo dolnej, ale granicy normy:) Narazie więc nie podajemy antybiotyku a w dalszej perspektywie immunoglobuliny. Lekarz immunolog i neurolodzy dali też zielone swiatło na szczepienia, bo stwierdzili wespół, że stan neurologiczny i immunologiczny krasnala na tyle sie ustabilizował, że można się ustawiac na lipiec ze szczepieniami. A ja i tak przed szczepieniami trzęsę portkami.. Z Natą mieliśmy powikłania i strach mi pozostał. Jak będziemy pod koniec czerwca w IMiDz to dostanę do ręki kalendarz szczepień dla krasnala z odpowiednimi szczepionkami.
A na dziś Franek nadal cherla koszmarnie, oddycha jak traktor, ale przynajmniej już nie wymiotuje flegmą. Czyli produkcja ciut się zmniejszyła.

Dominiczko tez bym poczekała ale to twoja decyzja i twój strach. Jak się boisz to zrób dla świętego spokoju swojego i Zosi.

Mamo Frania ty to w ogóle mnie powalasz znajomością zagadnień medycznych. Co do szczepień moje koleżanka mnie przeraziła bo jej synek miał wszystko: gorączkę, rozwolnienie, wymioty nawet drgawki po każdej szczepionce więc ja po pierwszej patrzyłam na małą jak na kosmitę. A ona nic. Nawet gorączki, lekki stan podgorączkowy ale szybko spadł po paracetamolu. Także głowa do góry! Może Franio jak Gabi przejdzie bez powikłań. tego ci życzę;-)

Alex.nikita dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie tematu jąderek :-)
Jednak jak rozmawiałam z Mężem to okazało się że mamy to zawsze badane i że oba są w mosznie :tak:
Ja jakas zakręcona chyba jestem na tych wizytach :-p;-)

reklama
My jak wyleczymy to też chyba przejdziemy na alantan plus do pupci bo mamy nim suche plamki smaorwać to będzie do wszystkiego:-) bo jak narazie to babcie się mieszają przy nadmiarze tych maści:-D

edit: odebrałam właśnie wyniki badań Zofii. Morfologia ok, a IgE 23,15 IU/ml norma dla jej wieku 0-46 wiec wresz idealne i teraz nie wiem co dalej...??...może któraś z was mi coś podpowie. Czy robić z krwi na konkretne alergeny czy poprostu dać sobie spokój??

dominiczka :-) przede wszystkim powinni Cię przygotować na to że testy (nawet te z krwi) sprawdzają się u 60% dzieci... może się zdażyć tak, że dziecko jest w tych 40% u których nie ma p/ciał we krwi... najważniejszą metodą diagnostyczną jest eliminacja alergenu i próba prowokacji - wtedy jest pewność...

gorzej jeśli nie wiadomo co uczula (to nasz przypadek) - wtedy dobrze jest zrobić testy skórne a ich wyniki potwierdzić testami z krwi zeby bylo wiadomo co eliminować....

tak więc w przyszłym tygodniu idziemy do alergologa na testy skórne, potem lab i.... się zobaczy...

szukam i szukam i znaleźć nie mogę - dorwałąm taką fajną broszurkę o alergii - super to wszystko opisane...

Do góry