reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

miranda ;-)

ORS 200 jest bardzo skuteczny :-) ja w styczniu wywaliłam flaszkę bo mi się przeterminowała :-( tylko teraz Monia ma uczulenie na marchew więc nie robiłam zapasów na czarną godzinę...

mozesz też podawać orsalit (Lactoral-Orsalit: Co to jest ) ale raczej smakowy bo naturalny nie jest zbyt smaczny :-( zapobiega odwodnieniu :-)

reklama
No źle się wyraziłam, chodziło mi że wątpię czy dostanę. Byłam w aptece i pytałam czy mają coś przeciw biegunce, oprócz tego co dostałyśmy, i okazuje sie że dla takich małych dzieci nie mają. U nich nic wogóle nie ma dla niemowlaków, nawet kropelki do nosa przywoził mi brat z Polski, niech ich szlag trafi!

Miranda też bym się wściekła.
Moja też ma niechęć do jedzenia i dużą chęć do spania.
Aż poszłam z nią dziś do lekarza.
Lekarka powiedziała, że podejrzewa aniemię po chorobie.
Dała skierowanie na wyniki krwi ale oczywiście z żyłki, bo trzeba oznaczyć poziom żelaza!
Szlag by ich...powiedziałam że więcej jej tego nie zrobię. Ale jak tak dalej będzie to się będę musiała przemóc.

Trzymam kciuki żeby Jagoda szybko zaczęła jeść normalnie.

aaaaaaa i mamy w mokrym pampersie 8320g

No i weszłam na stronę hippa i oczywiście że w Angli nie ma ors 200!
Efe, ja wątpię czy nawet na moja prośbe dostaniemy skierowanie na badania, ale daję jej prewncyjnie żelazo które jeszcze mam z polski.

Moniczko dobrze że żelazo choć masz. Ja pożyczę od koleżanki chyba jak małej nie przejdzie.
Pobieranie krwi u nas to masakra. 3 baby w tym jedna trzyma dziecko na chama, druga zbiera krew, trzecia odbiera próbki.
Ja już to przerabiałam i podziękuje. Może samo jej przejdzie?
W końcu organizm musi się sam zregenerować. A to przecież trwa...

Współczuję takiego pobierania krwi, faktycznie uraz na całe życie dla Ciebie i Gabi.
Myślę że jak zacznie jeść potrawy z dużą zawartością żelaza plus wit.C to troche pomoże, ale czy organizm sam sobie poradzi to do końca nie wiem.

Efe trzymam kciuki by nie trzeba było pobierać krwi. U nas to inaczej wygląda i Oli urazu nie ma i nawet nie płakała przy oddawaniu krwi, a śpiągali z niej sporo. Ślicznie ci Gabi waży :-). Prawie Oliwię dogoniła my 8410 w pampersie :-).

Dziewczyny te co miały mierzone dzieci na leżąco, a teraz na stojąco czy cm wam się zgadzają?

nasza mala tez miala biegunke ,ale kolezanka poratowala mnie weglem w plynie( napisane ze dla wiekszych dzieci ,ale ja jej dala mniejsza dawke,bo tez sie meczyla dlugo) i nifuroksazyd...i dopiero te leki pomogly....

dziewczyny - czy to możliwe, żeby po witaminie D (Devikap) i Cebionie Multi kupa małej była mocno ciemna, prawie czarna??? konsystencja ok, ale kolor... dodam, że wczoraj jadła jabłko, kleik z brązowego ryżu z dodatkiem owsianki i zupke warzywna z burakiem - nic nowego w sumie; skąd ta barwa??? może tej witaminy za dużo?

reklama
dziewczyny - czy to możliwe, żeby po witaminie D (Devikap) i Cebionie Multi kupa małej była mocno ciemna, prawie czarna??? konsystencja ok, ale kolor... dodam, że wczoraj jadła jabłko, kleik z brązowego ryżu z dodatkiem owsianki i zupke warzywna z burakiem - nic nowego w sumie; skąd ta barwa??? może tej witaminy za dużo?
ja bym prędzej powiedziała,ze to po buraczku niż po tych witaminach

Do góry