reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

heh ...:-) młoda ze wzrostem już ostatnio się w siatce nie mieściła:-)

generalnie moje dziecko wypada jak przecietny roczniak, no ale taka jej uroda :-) mamusia kawał baby, tatuś wysoki a w jego rodzinie wszyscy postawni i wysocy wiec pewnie i Zosia bedzie wysoka. :-)

a moja nie ma po kim być wysoka,a juz w kwietniu miała 77cm tylko,ze ona odrobinka bo ledwo do 7kg dobiła

reklama
Zylcia ja też miałam takie postanowienia i za każdym razem gdy je łamałam to miałam straszne wyrzuty sumienia! Ale dzięki temu moje dziecko umie i smoka, i mleko modyf. pije i butlę kocha nad życie. Choć niby ją cały czas karmie piersią. No poje...
Ale dopiero po czasie to wyszło...więc się nie zadręczaj.

Aaaa...może spróbuj wody z cukrem? Noworodkom podają przecież glukozę w butelkach. Dzieci lubią słodkie:)

Kłade go na płaskiej powierzchni kłade ksiażke przy główce zaznaczam miejsce od głowki prostuje nózke zaznaczam miejsce i mierze

Już 6 dzień Jagoda ma biegunke, na szczęście nie ma gorączki. Jedyne ci je to kleik rano i biszkopty w dzień. Na widok czego innego ją dźwiga. A ja juz wymiękam. Wychudła strasznie, blada jak ściana, lodowate rączki i nóżki, sine usta. Na pomoc, już nie wiem co mam robić. Lekarka nam dała proszek do rozrabiania z wodą glukoza z solą, ale ona tego nie chce pić. Co ja jej jeszcze mogę dać? Od razu mówie że marchewki nie je.

Miranda u nas lekarz polecił diete żeby jelita nie męczyć i pił tylko mleczko moje i wode.Przeszło równo po tygodniu.
Ale jeśli mała nie ma diety to ryż ponoć dobry na biegunkę.I najważniejsze żeby dużo piła żeby się nie odwodniła.
Mam nadzieje że już będzie przechodzić bo się biedna wymęczy i ty razem z nią.

u nas w apteach jest specjalna marchwianka przy biegunkach ORS200,ale jak twoja marchwi niechce to bedzie ciężko
moze coś z leków homeopatycznych??sa kropelki Nux Vomica i Aloe Compose jedne sa przy biegunce drugie przy wymiotach

reklama
Dzięki, poszukam w aptece, choć w tą marchewiankę wątpię.
u nas zawsze sie sprawdzał

Hipp ORS 200 kleik marchwiowo-ryżowy

Działanie: HIPP ORS 200 umożliwia zwalczenie biegunki w naturalny sposób. Towarzysząca biegunce utrata płynów i składników mineralnych jest szybko uzupełniana, co pozwala rozpocząć wczesny powrót do diety stosowanej przed wystąpieniem biegunki (realimentację). Podawanie HIPP ORS 200 zapobiega odwadnianiu organizmu i problemom z krążeniem. Dzięki specjalnej kompozycji marchwi, ryżu i składników mineralnych, HIPP ORS 200, w odróżnieniu od innych płynów nawadniających, już od samego początku jego stosowania dostarcza organizmowi niezbędnych i dobrze tolerowanych składników odżywczych. Uszkodzony nabłonek jelitowy podlega dzięki temu szybkiej regeneracji.

Sposób użycia: Przed użyciem wstrząsnąć. Podawać schłodzony do temp. 4 - 8 C. Odpowiednią porcję przelać do osobnego naczynia, resztę zamknąć, wstawić do chłodziarki i zużyć w ciągu 2 dni.

Skład: woda, marchew 26%, grysik ryżowy 2%, syrop glukozowy, sól, substancje wzbogacające - cytrynian sodu (95 mg/100 ml) i cytrynian Potasu (66 mg/100 ml), regulator kwasowości kwas cytrynowy.

Do góry