reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Byliśmy z małą u lekarza i całe szczęście nic isę na oskrzela i płuca nie rzuciło. Dostaliśmy syropki i mamy się kurować. No i jak zwykle mamy problem z podaniem lekarstw... masakra jakaś...

nam lekarka kazała podawać teraz wit. D3 ponieważ ciemiączko jeszcze miękkie (dotąd nie podawałam już nic, bo uznawałam, że owoce i witaminizowane kaszki wystarczą)

Zosia dokladnie tak jak Gabi :-) i nawet skarpety wiecznie też ma tak ściągnięte :-D
Skarpetki za małe więc się nogi nie trzymają matka kupiła nowe ale oczywiście za duże. Źle ze mną ostatnio:(

Gabi cycuchów nikt nie sprawdzał szczególnie więc liczę że w normie.
W ogóle to dziś przeszłam pierwszą gorączkę u małej. Podejrzewam trzydniówkę, bo ani kataru ani kaszlu nie ma. Pewnie przez dzieciaki znajomych. Grunt że już będziemy mieli za sobą.
Za to minimum apetytu, maksimum marudzenia u 3 brzydkie kupy. Jakiś lacidobaby babka w aptece mojemu wcisnęła, więc jutro zapodamy.
Ja nie wiem co to będzie jak ona tak jeszcze kaszlu albo kataru dostanie?! Zejdę z tego świata!

dziewczyny mam pytanko... czy wasze dzieci kręcą głową na nie ot tak sobie? chodzi mi o to, że Maja czasami jak sobie siedzi np w wózku czy bawi się itp to tak pokręci przecząco głową... zastanawiam się czy to normalne, bo czsami to tak dziwnie wyglada jak bawi się np zabawką i ni z gruszki ni z pietruszki pokręci tą głową... a ja w tym czasie nic do niej nie mówię, że np czegoś tam nie wolno
ale namotałam, ale chyba zrozumiałyście ;))

Normalne Iza Miłoszek tez tak robi, to taki etap rozwoju, za jakis czas bedzie taktakowac

tak myślałam, ale mąż mnie tu straszy, że to chyba nie jest normalne :baffled: czasami jak daje jej jeść to też pokręci tak głową jak nie chce a nikt jej tego nie uczył :-D
dzięki kasia :-)

dziewczyny mam pytanko... czy wasze dzieci kręcą głową na nie ot tak sobie? chodzi mi o to, że Maja czasami jak sobie siedzi np w wózku czy bawi się itp to tak pokręci przecząco głową... zastanawiam się czy to normalne, bo czsami to tak dziwnie wyglada jak bawi się np zabawką i ni z gruszki ni z pietruszki pokręci tą głową... a ja w tym czasie nic do niej nie mówię, że np czegoś tam nie wolno
ale namotałam, ale chyba zrozumiałyście ;))

Izabela moja juz tak robi od dawna :-) zaczela jak miala jakies 5 miesiecy...wtedy myslalam,ze kreci ta glowka i szuka pieluszki by sie w nia wtulic jak spiaca...
A teraz tak robi tez tak z nienacka i nie wiem o co kaman :sorry2::rofl2:

reklama
No więc walczymy z katarem i kaszlem :( Podawanie syropków już jakoś opanowaliśmy.

Chcę kupić coś dodatkowego - inhalującego na ten katar i kaszel... czytałam że maść majerankowa jest ok. i że stosuje się ją pod nosek dziecka. A może warto zakupić Pulmex baby? to podobno też działa inhalująco, smaruje się brzuszek i plecki i pomaga przy kaszlu...

Czy ma ktoś doświadczenie z tymi maściami?

Do góry