reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
no to ładnie podtuczyłaś Alusie,a moja nadal na szarym końcu ,moja w 2,5 przybrała ledwo 300g,porażka jakaś

nie martw sie Piwonia, ja dziś ważyłam Julke i ma zaledwie 6800 :szok:
myslałam ze więcej przybierze bo apetycik m bardzo ładny :tak:

To fakt z wagą może i maluchy przystopowały, ale moja na długość nadal leci jak szlona. Body na 74 to takie na styk są, więc zaczynam rozglądac się za gardorobą w rozmiarze 80 :szok:

Moja ten rośnie dalej :-) szybko. Ciuszki od miesiąca już 80 nosimy :-)

o matko ale wam sie dzieciaczki wyciagneły :-D Moja jeszcze nie ma 70 cm, dokładnie nie wiem bo tak sie wierciła że szok, ale sporo ciuszków na 74 jeszcze jest dla niej luźnych :-D

MALINKA dużo zdrówka dla Tomka! My zapalenie oskrzeli leczyliśmy Pulmikortem z Berodualem (inhalacje) a potem jeszcze Sumammed.

nie martw sie Piwonia, ja dziś ważyłam Julke i ma zaledwie 6800 :szok:
myslałam ze więcej przybierze bo apetycik m bardzo ładny :tak:

o matko ale wam sie dzieciaczki wyciagneły :-D Moja jeszcze nie ma 70 cm, dokładnie nie wiem bo tak sie wierciła że szok, ale sporo ciuszków na 74 jeszcze jest dla niej luźnych :-D

to możemy sobie łapki podać,bo moja podobnie waży i tez apetyt jako taki jest

My już po lekarzu i mały ma dalej zawalone oskrzela.Dostałam klacid i mam nadzieje że już pomoże bo zastrzyków to my nie chcemy.....

dużo zdrówka dla Tomeczka,żeby szybko mu przeszło

MALINKA dużo zdrówka dla Tomka! My zapalenie oskrzeli leczyliśmy Pulmikortem z Berodualem (inhalacje) a potem jeszcze Sumammed.

u nas podobne leki zawsze przy oskrzelach i tylko taki skład skutkuje

Dziewczyny poradźcie coś...
Moja Hania od pewnego czasu ma takie mocno czerwone i suche, szorstkie policzki. Czasami wyglądają jak spękana ziemia. Smaruję kremami tłustymi ale pomaga tylko chwilowo. Myślałam na początku ze to od słońca bo faktycznie babcia wystawiła buźkę Hani na te pierwsze promyki słońca... ale minęły 2 tygodnie a nic się nie zmieniło.
Martwię się czy czasami nie jest to alergia...

Już kiedyś miała na rączkach takie niewielkie suche, żółtawe plamy. Lekarka powiedziała wtedy ze może to być alergia. Dała maść sterydową, smarowaliśmy, zeszło i już. Nie zalecano ograniczeń w diecie.

Nie wiem co o tym myśleć. Niby w niczym to nie przeszkadza. Dziecko nie marudzi, nie boli brzuch, kupy normalne. A jednak nie daje mi to spokoju...

reklama
Dziewczyny poradźcie coś...
Moja Hania od pewnego czasu ma takie mocno czerwone i suche, szorstkie policzki. Czasami wyglądają jak spękana ziemia. Smaruję kremami tłustymi ale pomaga tylko chwilowo. Myślałam na początku ze to od słońca bo faktycznie babcia wystawiła buźkę Hani na te pierwsze promyki słońca... ale minęły 2 tygodnie a nic się nie zmieniło.
Martwię się czy czasami nie jest to alergia...

Już kiedyś miała na rączkach takie niewielkie suche, żółtawe plamy. Lekarka powiedziała wtedy ze może to być alergia. Dała maść sterydową, smarowaliśmy, zeszło i już. Nie zalecano ograniczeń w diecie.

Nie wiem co o tym myśleć. Niby w niczym to nie przeszkadza. Dziecko nie marudzi, nie boli brzuch, kupy normalne. A jednak nie daje mi to spokoju...

mnie to wygląda na alergie i azs

Do góry