reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Znajomi, którzy szczepią dzieci na pneumokoki, szczepią i na meningokoki.

My na razie modlimy się, żeby nadgonić kalendarz szczepień obowiązkowych, bo nadal stoimy na szczepieniu, które dzieci dostają w 6 tyg życia :-(

reklama
my już po wizycie, Majka waży 8610g, wszystko ok, zastanawia mnie tylko jej drapanie się po brzuchu-może ją uczula proszek lub kosmetyki... no i na widok lekarki po raz pierwszy się rozpłakała i to konkretnie, aż trudno było ją uspokoić ;-)
będziecie może szczepić dzieci na meningokoki?

ja nie szczepie
Znajomi, którzy szczepią dzieci na pneumokoki, szczepią i na meningokoki.

My na razie modlimy się, żeby nadgonić kalendarz szczepień obowiązkowych, bo nadal stoimy na szczepieniu, które dzieci dostają w 6 tyg życia :-(

no my na etapie 3 jak sie uda w piątek

Malinka życzę zdrówka Tomusiowi, oczywiście że alergię się leczy u takich maluchów. My cały czas na zyrtecu.
Uszypnięcie Jaś też posiada (z tego co czytałam 70 procent dzieci ma), Juli zniknęło około drugiego roku życia.

Dominiczka i co z tymi kropkami? Bo dziś zauważyłam że Jasiowi na siureczku wyskoczyły...

Dziś byłyśmy u lekarza,powiedział że w sumie to na 100% cieżko ocenić dokładnie co to ale on myśli, że może poprostu podraznienie od pampersa. Mała dostała tormentiol i triderm. Mam nadzieje, że poskutkuje. I o ile ten tormentiol jest maścią bakteriobójczą, przeciwzapalną i ściagająco to ten triderm jest też przeciegrzybiczy...i teraz nie wiem bo moja babcia(była pielęgniarką) twierdziła wczoraj, że to grzybicze właśnie...no ale narwżniejsze zeby przeszło i nie wróciło.

Ostatnia edycja:
dominiczka :-) triderm to steryd - smaruj bardzo cieńką warstewka i nie dłużej niz 5 dni (chyba że lekarz zalecił Wam inaczej)

Monia to brała choć jak czytałam to nie powinno się tej maści stosować u dzieci ponizej 2 rż :-( a ja stosowałam... fakt, że szybciutko pomogła

dominiczka :-) triderm to steryd - smaruj bardzo cieńką warstewka i nie dłużej niz 5 dni (chyba że lekarz zalecił Wam inaczej)

Monia to brała choć jak czytałam to nie powinno się tej maści stosować u dzieci ponizej 2 rż :-( a ja stosowałam... fakt, że szybciutko pomogła

Właśnie wczoraj sie doczytałam, że to steryd, ale mamy ja stosować 3 dni.
W każdym bądź razie już widze, że pomagają bo co prawda krostki jeszcze są ale troszke mniej i zaczerwienienie zeszło

No i juz jestem,szczepienie zaliczone a nawet dwa tak nam sie fartło,że od razu żołtaczke dostałyśmy wiec juz chyba pójdziemy zgodnie z planem,mam byc jak mała skończy 13 miesięcy
niestety na wadze zadnych rewelacji bo 7kg nadal nie mamy,ale ma juz 77cm moja glizda
lekarka taka srdenia jak dla mnie tylko zbadała mała ,dała skierowanie na badanie krwi i tyle

Alicja dzis waży 8160 i mierzy 73cm, przez 2miesiace przybrała 1kg, p dr powiedziała ze dla takiego dziecka 400ml mleczka dziennie to min Alicja pije ok390ml więc jest na granicy.

reklama
Do góry