reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Alicja dzis waży 8160 i mierzy 73cm, przez 2miesiace przybrała 1kg, p dr powiedziała ze dla takiego dziecka 400ml mleczka dziennie to min Alicja pije ok390ml więc jest na granicy.

Moja ok 350 ml tylko :-( Niestety nie chce butli. Jedynie rano jakoś mi zje potem 160 ml do kaszki i na tym koniec. Nigdzie indziej mleczka nie da se dolać :-(.

Iwonko no drobniutka twoja Alicja, ale może tak jej uroda :-). Fajnie, że już po szczepieniach :-).

Ja na razie Oliwii daje maści bez sterydów i wszystko ładnie znika tfu tfu tfu

reklama
No i juz jestem,szczepienie zaliczone a nawet dwa tak nam sie fartło,że od razu żołtaczke dostałyśmy wiec juz chyba pójdziemy zgodnie z planem,mam byc jak mała skończy 13 miesięcy
niestety na wadze zadnych rewelacji bo 7kg nadal nie mamy,ale ma juz 77cm moja glizda
lekarka taka srdenia jak dla mnie tylko zbadała mała ,dała skierowanie na badanie krwi i tyle
Iwonko Ala o 10cm dłuższa od Gabrysi więc na bank jej się te kilogramy rozłożyły w centymetry:) Intensywnie rośnie i dlatego organizm nie ma jak zmagazynować tłuszczu, bo ten zużywa do rośnięcia i tyle! Ona wysoką modelką chce być i już!
Daria Ala idzie jak burza:)
Ja to muszę znaleźć gdzieś normy tego mleka, bo coś czuję, że modyfikowanym będziemy się ratować.

Iwonko Ala o 10cm dłuższa od Gabrysi więc na bank jej się te kilogramy rozłożyły w centymetry:) Intensywnie rośnie i dlatego organizm nie ma jak zmagazynować tłuszczu, bo ten zużywa do rośnięcia i tyle! Ona wysoką modelką chce być i już!
Daria Ala idzie jak burza:)
Ja to muszę znaleźć gdzieś normy tego mleka, bo coś czuję, że modyfikowanym będziemy się ratować.

właśnie sprawdziłam na siatce centylowej,to poprostu lasa spadła znowu na 3 centyl trosze brakuje i wypadnie z niej calkiem,a wzostowo brakło siatki,chyba złapałam doła z tą jej wagą

nie dołuj się ona dłuższa niż grubsza, mówię ci modelka jak nic!
moja za to okrąglutka jak piłeczka jest i modlę się żeby nie miała wzrostu po mojej mamie 148cm!
myślę że jak przystopuje z tym intensywnym wzrostem to się zaokrągli, zobaczysz:)
nooo głowa do góry!

dziewczyny a moja mała ma anemie: hemoglobina 9,8 ;(, od dzis podaje jej żelazo i kwas foliowy- w zyciu bym nie powiedziała że ma anemie , bardzo mało śpi ,cały czas się rusza- ucieka na czworaka, a dowiedziałyśmy się przez przypadek,gdyby nie dwukrotne badanie krwi nadal bym się upierała przy swoim... Piwonia nie martw się moja tez nie wazy 7 kg a na dodatek mierzy tylko 65 cm, co wiecej próbowałam ją podtuczyć i nawet pięknie jadła- bułeczke z masełkiem a teraz lekarka zabroniła i znów nie iwem co jej dawać( kaszką pluje ) :(

dziewczyny a moja mała ma anemie: hemoglobina 9,8 ;(, od dzis podaje jej żelazo i kwas foliowy- w zyciu bym nie powiedziała że ma anemie , bardzo mało śpi ,cały czas się rusza- ucieka na czworaka, a dowiedziałyśmy się przez przypadek,gdyby nie dwukrotne badanie krwi nadal bym się upierała przy swoim... Piwonia nie martw się moja tez nie wazy 7 kg a na dodatek mierzy tylko 65 cm, co wiecej próbowałam ją podtuczyć i nawet pięknie jadła- bułeczke z masełkiem a teraz lekarka zabroniła i znów nie iwem co jej dawać( kaszką pluje ) :(

ja sie boje,ze moja tez moze miec anemie,zobacze koło wtorku jak pójdziemy na badania

mój maluszek płakał s prawie całą noc:(przeziebił uszka:(jeżeli dzis nie polepszy się pójde do lekarza:(jestem zdziwiona jak mój malutki rośnie ostatnio kupuję juz ubranka na 90 cm ale tak rękawki są "akurat", teraz mój skarb wygląda na ponad roczne dziecko:)

My w przyszłą środe jak wszystko dobrze pójdzie idziemy się szczepić. Wtedy będziemy sie ważyć i mierzyć.

Jednak pani doktor uspokajała mnie, że po skończeniu pół roku dzieci już tak intensywnie nie przybierają na wadze.

reklama
To fakt z wagą może i maluchy przystopowały, ale moja na długość nadal leci jak szlona. Body na 74 to takie na styk są, więc zaczynam rozglądac się za gardorobą w rozmiarze 80 :szok:

Ostatnia edycja:
Do góry