reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

No to jak widać co lekarz to inna opinia co do wprowadzenia glutenu.
Ja nawet w tych książeczkach z Bobovity i Bebilonu wyczytałam, że ekspozycja na gluten trwa 2 m-ce. Przez 5 i 6 m-c życia dziecka. Ale to u dzieci na (.). Na mleku modyfikowanym jest trochę inaczej, bo trwa to dłużej.

A ty Karincia dajesz mu normalnie 3 posiłki stałe w ciągu dnia? No i spójrz że przez miesiąc ponad ci prawie kilogram przytył. To bardzo dużo jak dla nas. Moja przybierała pół kilo.

reklama
A ty Karincia dajesz mu normalnie 3 posiłki stałe w ciągu dnia? No i spójrz że przez miesiąc ponad ci prawie kilogram przytył. To bardzo dużo jak dla nas. Moja przybierała pół kilo.
Toć od 30 grudnia to już 2,5 miesiąca minęło a przytył w tym czasie 850g więc wydaje mi się że to nie jest jakos bardzo dużo a własnie od tego czasu podaje gluta :-)
Tak, podaję 3 stałe posiłki :tak:

Dziś wyszedł nam drugi ząbek (tylko 4 dni różnicy między pierwszym a drugim:szok::-D)a na wizycie lekarka powiedziała że góra też się szykuję:-D
no i tak mamy odstawić marchew bo odkłada się już w tkance tłuszczowej trochę wałek bo ona z marchwią wszystko zje bez tak średnio idzie:baffled::wściekła/y: ale damy radę odstawiam soczek z marchwią a zupki bez będą ech...
aaa no i w końcu waga drgnęła bo 17 stycznia była 6700 a koniec lutego było ledwo naciągane 7kg a dziś już 7,5kg więc coś moje pakowanie dało:-D:-D:-D
cieszę się bardzo bo już się martwiłam że kolejni lekarze dojdą:happy2:

o rany jakie wieści,extra no to Juleńka robi sie mała kluseczka w końcu,super a bez merchewki tez dacie rady,no i gratulujemy drugiego zabala,czyli mały kasowniczek sie szykuje:))

Gratuluje Julci ząbka.

Mam małe pytanko. Ponieważ przez tydzień próbowałam złapać mocz do woreczka, ale przy raczkującej Martynie jest to nie możliwe dzisiaj posadziłam ją na wymyty nocnik i tak pobrałam mocz na badania. Czy myślicie że, wyniki będą wiarygodne??

reklama
Ja na posiew łapałam mocz, ale Martyna przy zmianie pieluchy spokojnie wyleżeć nie może (obraca się na brzuch, kopie itp), wiec polowanie na siusiu pewnie by się też nie powiodło...
Zobaczymy...

Do góry