reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

a ja dzis z moim malenswtem ide do lekarza na wizyte kontrolna:)ostatnio zachorowal mi moj Emis na oskrzela i po antybiotyku dostal uczulenia:(moj synus dobil do 80 cm wzrostu i do ok 9 kg wagi:D

reklama
Ja dziś byłam na szczepieniu z Adriankiem, na szczęście dzielny był i lekko zniósł ukłucie :-)
Waży 8150 :-)
A jesli chodzi o wzrost to u mnie na razie nie mierzą :baffled:
Najwyżej sama mogę Go zmierzyć to podam potem ile ma długości :tak:

Deli,nie pomoge, bo sie nie orientuje....
Moja juz wcina gluten z miesiac....i nic sie nie pojawilo,wiec jest ok:happy2:
a ta owsianke tez musze zakupic,bo u nas tez monotonnie sie zrobilo,a ze mleka nie chce z butli(a cyca tez nie zawsze w dzien) to kaszka jedzona jest 2 razy na dzien,czasem jeszcze i na wieczor....wiec ta owsianka fajna by byla

Deli ekspozycja na gluten trwa 2 miesiące. Po dopiero dwóch miesiącach można stwierdzić czy dziecko nie jest na niego uczulone. Ale jak się nie wprowadziło glutenu przed ukończeniem 6 m-ca życia to trzeba czekać do roczku. I wtedy już można bez limitu. Tak gdzieś czytałam. I moja pediatra to potwierdziła. Bo powiedziała że jak dawałam 1-1,5 m-ca przed ukończeniem 6 m-cy przez Gabrysię to teraz mogę normalnie już dawać gluten bez ograniczeń.

Deli ekspozycja na gluten trwa 2 miesiące. Po dopiero dwóch miesiącach można stwierdzić czy dziecko nie jest na niego uczulone. Ale jak się nie wprowadziło glutenu przed ukończeniem 6 m-ca życia to trzeba czekać do roczku. I wtedy już można bez limitu. Tak gdzieś czytałam. I moja pediatra to potwierdziła. Bo powiedziała że jak dawałam 1-1,5 m-ca przed ukończeniem 6 m-cy przez Gabrysię to teraz mogę normalnie już dawać gluten bez ograniczeń.

No to jak widać co lekarz to inna opinia co do wprowadzenia glutenu.

reklama
Co do glutenu to wiecie że ja juz od początku roku podaję :tak:
I powiem Wam szczerze że z tym tyciem po glutenie to chyba tez jest różnie bo 30 grudnia Adrianek ważył 7300 a dziś 8150, więc chyba to nie jest jakoś dużo, nie??

Do góry