reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Kurcze! ale super! Moja Nati wazy 6800 i 63cm wzrostu. Jaka ona mała przy waszych...Kurcze tylko po kim ona tak ma. Ja wysoka,maz tez,moi rodzice tez wysocy,tylko tesciowa niska-ach te teściowe jak tu na nie nie psioczyc ;-)hihihihi

Natt 6800 to i tak ladnie:-) Wkoncu to dziewczynka wiec lepiej jak drobniutka:-)
Mnie lekarka troche zaniepokila bo powiedziala ze troszke za szybko rosnie (chodzi o cm nie o wage) nie wiem co miala na mysli. 21cm przez pol roku to za duzo???????

Maja ma 70,5cm czyli w 7 miesięcy urosła 15-16cm (sama ją mierzę)
a przytyła z 4kg tak na oko, bo nie wiem ile w tej chwili waży, ale na pewno 8kg z hakiem

Ostatnia edycja:
Natt widocznie taka uroda Natalki:-) najważniejsze że zdrowo i harmonijnie się rozwija;-)

A od rana mojego Jasia kaszle, macie jakieś sposoby jak mu mogę pomóc? Jakieś inhalacje czy sprawdzone syropki??

jak dziecko leży na przewijaku, to przecież nie da się złapać moczu, bo wszystko wyleci na przewijak, nie sika dziewczynka na odległość tak jak chłopiec... więc trzeba by na stojąco, a to prawie niemożliwe, bo ręce by odpadły
namieszałam ;)

Idzie złapać jak dziewczynka sika to siki lecą w górę może nie tak wysoko jak u chłopca (chociaż to pisze z teorii), ale się da
Aneczka tak łapie ja i Rubi też :-) to na 100%

Natt to będzie piękna drobniutka kobietka
Ola jak sie czegoś dowiesz to pisz, bo moja nie jest mierzona w przychodni, ale od urodzenia też już ma 20 cm ponad więcej

Ostatnia edycja:
My dzwonilismy do swojej poloznej spytac sie o ten wzrost centymetrow to powiedzila ze jesli dziecko szybko rosnie to cos z koscmi i stawami moze byc nie tak :-( Ale nic wiecej nie wiem bo byla zajeta i obiecala porozmawiac z nami na nastepnej wizycie:-(

My dzwonilismy do swojej poloznej spytac sie o ten wzrost centymetrow to powiedzila ze jesli dziecko szybko rosnie to cos z koscmi i stawami moze byc nie tak :-( Ale nic wiecej nie wiem bo byla zajeta i obiecala porozmawiac z nami na nastepnej wizycie:-(
Olenko faktycznie troche duzo ale moze po prostu jest długi, taka model po prostu, w koncu to facet nie?

Olenko faktycznie troche duzo ale moze po prostu jest długi, taka model po prostu, w koncu to facet nie?

Ehh no mam nadzieje ze wszystko jest ok... Teraz mnie czarne mysli nachodza bo jak malego podnosze to mu kosci strzelaja:-( Ale skoro nic lekarka nie mowila wiecej to moze jest ok... Z drugiej strony mogla nic sie nie odzywac a skoro powiedziala...

reklama
Do góry