reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Moje dziecko mi dzisiaj walnęło taką kupę pomiędzy jednym pampkiem a drugim. Dobrze, że już takie plastelinki są bo tej rzadkiej to bym za chiny nie złapała. A tak się udało.
Ps. i dzięki za woreczki happy, bo nie wiedziałam co mam z tym zrobić!

Help

Kurde moje dziecko ma wysypkę!!! Takie krosteczki na brwiach i pomiędzy nimi. drobniutkie, wypukłe małe pryszczyki, bezbarwne. Co to może być?

moze to uczulenie na coś
albo potówka jakaś od czapki na przykład

co do witamin ja podaje bezpośrednio do buźki i nie miałam z tym nigdy kłopotu mała chętnie je przyjmuje

reklama
Polecam strzykawkę. Są specjalne do kupienia w aptece tzw. dozowniki lekarstw albo zwykłą też w aptece. Tańsze i takie samo praktycznie.

Efe albo uczulenie (na kosmetyk prędzej, bo pewno skóra w tym miejscu nie schodzi), albo przegrzanie, albo takie trądzikowe.
Moja ma to ciągle co jakiś czas. Smaruję tylko Cetaphilem tylko i jest ok.

my już po wizycie, wszystko ok, możemy już wprowadzac żółtko, o usg bioderek się pytałam i lekarka mówiła, że jak ortopeda nie kazał, to nie ma potrzeby, ale pewnie pójdziemy za jakiś czas dla świętego spokoju, mamy ograniczyć beta karoten, bo Maja ma pomarańczowy nosek
waży 7940g, przez 2 miesiące przytyła tylko 740g, czyli niecałe 100g na tydzień, ale lekarka nie widzi w tym nic złego, za miesiąc do kontroli, bo mówiłam o tym, że Maja jeszcze sama nie siedzi i powiedziała żeby przyjść za miesiąc, nadal mamy brać wit. d3
za pół roku szczepimy się na odrę, świnkę, rózyczkę szczepionką Priorix-macie jakieś doświadczenia z tą szczepionką? polecają też szczepić na ospę-będziecie szczepić?

my już po wizycie, wszystko ok, możemy już wprowadzac żółtko, o usg bioderek się pytałam i lekarka mówiła, że jak ortopeda nie kazał, to nie ma potrzeby, ale pewnie pójdziemy za jakiś czas dla świętego spokoju, mamy ograniczyć beta karoten, bo Maja ma pomarańczowy nosek
waży 7940g, przez 2 miesiące przytyła tylko 740g, czyli niecałe 100g na tydzień, ale lekarka nie widzi w tym nic złego, za miesiąc do kontroli, bo mówiłam o tym, że Maja jeszcze sama nie siedzi i powiedziała żeby przyjść za miesiąc, nadal mamy brać wit. d3
za pół roku szczepimy się na odrę, świnkę, rózyczkę szczepionką Priorix-macie jakieś doświadczenia z tą szczepionką? polecają też szczepić na ospę-będziecie szczepić?

Ja szczepiłam priorixem wszystko w porzadku było, wprowadzili ja po aferze z MMR

jedyny pomysł to banany w tej siateczce, ale deserki bananowe jadła i nic jej nie było a tego banana to środkową część dawałam...ech...no bo od wapna nie może być choć też bananowe...a ja mojej leje bezpośrednio do buzi na łyżeczce, ale na leżąco, inaczej wszystko wypluwa a strzykawką byłoby o wiele prościej! muszę kupić!
a jak wyglądają potówki? bo to zaczerwienione nie jest i takie bardzo drobne...ma to tylko na tych brwiach i między nimi. teraz zeszło pod oczko lewe???najpierw miała na brwiach to myślałam, że to jak przy ciemieniuszce ale nie:(

Ja też będę szczepić u nas cena większa niż u Izy :-( o 50 zł :-(. Aneczko u ciebie taniocha.
Chyba kupie na własną rękę, bo ceny są straszne.

zapomniałam dodać, że szczepiłyśmy się teraz na żółtaczkę ;-)

a będziecie szczepić dzieci na meningokoki? też się szczepi jak dziecko skończy 12 miesięcy

Ja szczepiłam priorixem wszystko w porzadku było, wprowadzili ja po aferze z MMR
tez tym szczepiłam i spoko
a na ospe nie szczepie,bo lepiej jak dziecko japrzejdzie jak jest małe bo jako dorosły xle sie bardzo przechodzi i jest groźna

jedyny pomysł to banany w tej siateczce, ale deserki bananowe jadła i nic jej nie było a tego banana to środkową część dawałam...ech...no bo od wapna nie może być choć też bananowe...a ja mojej leje bezpośrednio do buzi na łyżeczce, ale na leżąco, inaczej wszystko wypluwa a strzykawką byłoby o wiele prościej! muszę kupić!
a jak wyglądają potówki? bo to zaczerwienione nie jest i takie bardzo drobne...ma to tylko na tych brwiach i między nimi. teraz zeszło pod oczko lewe???najpierw miała na brwiach to myślałam, że to jak przy ciemieniuszce ale nie:(
opisem pod potówke mi pasuje tez,bo taka drobna wysypeczka jest ,wiec podawaj malej wapno i zobaczysz czy bedzie schodzic czy nie

ja na meningokoki bede szczpic ale jak bedzie wieksza mała,żeby dostała tylko jedna dawke tak jak moje dziewczyny

reklama
tez tym szczepiłam i spoko
a na ospe nie szczepie,bo lepiej jak dziecko japrzejdzie jak jest małe bo jako dorosły xle sie bardzo przechodzi i jest groźna

Z tego co czytałam i się dowiadywałam to szczepienie nie chroni przed ospą po prostu dziecko bardzo łagodnie przechodzi, że w 90% przypadków rodzice nawet nie wiedzą, ze dziecko chorowało, a w pozostałych 10% jest tylko kilka kropek :-). Dlatego chce zaszczepić młodą.

Do góry