reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Z tego co czytałam i się dowiadywałam to szczepienie nie chroni przed ospą po prostu dziecko bardzo łagodnie przechodzi, że w 90% przypadków rodzice nawet nie wiedzą, ze dziecko chorowało, a w pozostałych 10% jest tylko kilka kropek :-). Dlatego chce zaszczepić młodą.

możliwe
ja nieszczepiłam i nie bede szczepić
starsze ospe miały i przeszły łagodnie

reklama
tez tym szczepiłam i spoko
a na ospe nie szczepie,bo lepiej jak dziecko japrzejdzie jak jest małe bo jako dorosły xle sie bardzo przechodzi i jest groźna

opisem pod potówke mi pasuje tez,bo taka drobna wysypeczka jest ,wiec podawaj malej wapno i zobaczysz czy bedzie schodzic czy nie

ja na meningokoki bede szczpic ale jak bedzie wieksza mała,żeby dostała tylko jedna dawke tak jak moje dziewczyny
a w jakim wieku się szczepi tylko 1 dawką?

a w jakim wieku się szczepi tylko 1 dawką?

To zależy od wieku, w którym rozpoczynam szczepienie. Od drugiego roku życia wystarczające jest podanie jednej dawki. Rozpoczęcie szczepień w niemowlęctwie wymaga podania większej ilości dawek. Każda szczepionka jest podawana wg zarejestrowanego schematu, który należy ustalić z lekarzem szczepiącym.

ja mam pytanie,jak szybko wyszla by wysypka po żółtku
w poniedziałek malej dalam pół słoiczka z żółtkiem,a dzisiaj znalazłąm na klatce i brzuszku wysypke ,ale w kilku miejscach
dzisiaj podam jej drugie pół i zobacze czy sie nasili,nic nowego jej nie podawałam

ja mam pytanie,jak szybko wyszla by wysypka po żółtku
w poniedziałek malej dalam pół słoiczka z żółtkiem,a dzisiaj znalazłąm na klatce i brzuszku wysypke ,ale w kilku miejscach
dzisiaj podam jej drugie pół i zobacze czy sie nasili,nic nowego jej nie podawałam
Iwonka ponoc alergia polega na tym ze reakcja alergiczna pojawia sie dopiero po drugim podaniu alergenu. POniewaz dopiero jak podasz drugi raz organizm rozpoznaje alergen i wytwarza przeciwciala, no jakos tak wiec moze to jednak nie żółtko?

mam nadzieje,ze to nie od żółtka,ale nic innego jej nie podałam ,a ona obsypana na szczęście nie jest tego dużo i dam jej wapno juz
podam dzisiaj drugąporcje i zobaczymy czy dalej bedzie wysypywac czy juz nie

Z tego co czytałam i się dowiadywałam to szczepienie nie chroni przed ospą po prostu dziecko bardzo łagodnie przechodzi, że w 90% przypadków rodzice nawet nie wiedzą, ze dziecko chorowało, a w pozostałych 10% jest tylko kilka kropek :-). Dlatego chce zaszczepić młodą.

Zgadzam się z Tobą. I również planuje to szczepienie dla młodej.

U nas to chyba od potu, bo podaje wapno i małej schodzi, a raczej cofa się na brwi. Na razie banana surowego sobie darujemy. Jak zejdzie podam i sprawdzę reakcję.

reklama
a ja moje drogie zasługuje na tytuł DEBILA DAŁNA I BARANA ROKU 2010!!!!!! otóż po 2 miesiach karmienia słoiczkami i walki z alergią mojej najdroższej Alutki, wpychaniu jej smierdzacego nutramigenu i różnego rodzaju specyfików na swędzącą skórę DOCZYTAŁAM W KONCU!!!!!!! na etykietkach słoiczków ze 3/4 jedzonka jakie kupowałam zawierało mleko pełne, masło z mleka!!!!!! noż w morde jeża dlaczego ja wczesniej nie poczytałam wiedząc i słysząc ze trzeba czytać, BARAN DO KWADRATU!!!!
w sobote pojechałam do marketu i stałam przy regale z obiadkami i czytałam jedno po drugim i nakupowałam jej masę nowych.

a teraz moje drogie idę walnąć barana o scianę;-)

Do góry