reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Sempe jesteś tylko najlepszym przykładem na to, że nawet bardzo doświadczonej mamusi zdarzają się wpadki i pomyłki. Jesteś tylko człowiekiem. Jednak dobrze, że wychwyciłaś błąd w diecie :tak:

reklama
Powiedzcie jak to jest z tymi pomaranczowymi noskami???
Moja corcia do tej pory jadla tylko obiadki ze sloiczka 1 dziennie, nie pije zadnych sokow marchewkowych (zreszta nic nie pije oprocz mleka) i po ostatniej wizycie lakarka kazala odstawic sloiczki
Zawsze nyslalam ze te sloiczki tak sa zrobione za taki malusze sopkojne jesnen dziennie mozw zjesc i nic mu nie moze zaszkodzic, jestem bardzo zdziwiona, czy ktos tez tak ma ???

Powiedzcie jak to jest z tymi pomaranczowymi noskami???
Moja corcia do tej pory jadla tylko obiadki ze sloiczka 1 dziennie, nie pije zadnych sokow marchewkowych (zreszta nic nie pije oprocz mleka) i po ostatniej wizycie lakarka kazala odstawic sloiczki
Zawsze nyslalam ze te sloiczki tak sa zrobione za taki malusze sopkojne jesnen dziennie mozw zjesc i nic mu nie moze zaszkodzic, jestem bardzo zdziwiona, czy ktos tez tak ma ???

moja tez ma nosek pomarańczowy i mama mi mówi,ze wogóle twarz ma pomarańczową a je tylko słoiczki bo soków niechce pić,lekarka powiedziała,ze mam sie tym nie przejmować,wiec niewiem czemu u ciebie lekarka kazała odstawić

Właśnie ja też zastanawiałam się jak to jest z tą marchewką.

Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Czy mogę zmieszać wapno bananowe, witaminę C (5 kropel) i odrobinę wody i tą miksturę dać dziecku? Hania nie lubi przyjmować żadnych leków i nic nie pije z kubeczka więc mam problem żeby jej podawać te leki. A tak byłoby za jednym zamachem.

Na ulotkach nic nie ma.
Wit C mozna podawać w wodzie lub soku. Wapno - nie rozcieńczać. Ale ja nie mogę dać w wodzie ani w soku bo mała tego nie wypije. A odrobina wody w wapnie to chyba nie będzie rozcieńczanie...
Sama nie wiem.

Właśnie ja też zastanawiałam się jak to jest z tą marchewką.

Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Czy mogę zmieszać wapno bananowe, witaminę C (5 kropel) i odrobinę wody i tą miksturę dać dziecku? Hania nie lubi przyjmować żadnych leków i nic nie pije z kubeczka więc mam problem żeby jej podawać te leki. A tak byłoby za jednym zamachem.

A próbowałaś strzykawką wapno podać?

Próbowałam strzykawką, takim dozownikiem w formie strzykawki z Nubby, łyżeczką... Czasami coś połknie ale większość bokiem z buźki wylatuje.
No i zazwyczaj jak już pierwszą partię uda mi się jakoś podać a później mam podać np wit C to się już w ogóle nie udaje. Dlatego pomyślałam żeby zmieszać i dać za jednym zamachem. Tylko zastanawiam się czy nie zaszkodzę dziecku...

reklama
Wiesz ja np. daje małej w trzech turach witaminki i wapno bo ona też taka sprytna że się drugi raz oszukać nie da. Po połowie dnia zapomni. A Cebion to w ogóle tatuś podczas kąpieli daje, bo wtedy młoda ma ekstra humor. No może jedno dawaj z rana a drugie na noc?

Do góry