reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dzięki laski
Wychodzi mi że co 2-4h jest posiłek a ja od 6:30 do 10:35 karmiłam już moją 4 razy z czego 2 takie krótsze przed i po drzemce. Kurde coś jest nie tak:-(

reklama
Dzięki laski
Wychodzi mi że co 2-4h jest posiłek a ja od 6:30 do 10:35 karmiłam już moją 4 razy z czego 2 takie krótsze przed i po drzemce. Kurde coś jest nie tak:-(

Efe podawaj malej piers co 3 godziny. Ja jak podawalam czesciej to lekarka powiedziala ze takie karmienie zaburza laktacje poniewaz piers nie jest oprozniona do konca czego nastepstwem jest produkowanie mniej mleka. U nas schemat jest taki: co 3 godz piers zaczynajac od 7 rano. o 12 obiadek i o 20 kaszka z owocami.

2- cycuś
6-cycuś
8-9 cycuś
10- kaszka na mleku
13- cycuś jak się da
14-słoiczek albo syty owoc z kaszką np. banan
16-cycuś
17-18 słoiczek
CycuS pomiędzy ale to tylko do drzemki
19- deserek mleczny albo owoc
21- kaszka na noc i czasem cycek jak mało
23- cycek

Ostatnia edycja:
6-7 cycuś
9 cycuć
12-13 zupka,popija czasam cycusiem jeszcze,ale nie zawsze
14 cycuś,jak nie popijała obiadku
15-16 deserek
17-18 cycus
19-20 kaszka i cycuć,potem lulu
w zależności jak sie obudzi w nocy,ale średnio koło 2-3 cycuś

No to ja tez
6 cycuś
9 deserek
12 obiadek
14 cycus
16 owoc zwykle bananek lub jabłuszko
19 deserek z dodatkiem kaszki ryzowej
20 cycuś
i śpimy do 6
W miedzy czasie cycuś podawany na żądanie tak dla napicia sie, poniewaz Miłoszek nadal nie jest dopajany i jesteśmy bez buteleczek

Amelka po wazeniu 8,17 kg i mniej wiecej 68-70cm-rozbieznosc jest spora bo sie wiercila strasznie heheheh
nasze karmienie
ok6-7 180-210ml mlesio
ok10-11 platki,kaszka,jogurt albo serek + herbatka ok 40ml
ok 13-14 obiadek +herbatka ok 50ml
ok 16-17 180-210ml mlesio
ok 19- deserek czasem tez jakies chrupki albo paleczka serka zoltego w lapke do pogryzania+ herbatka ok50ml
ok 21 180-210 ml mlesio:-)

No to ja tez
6 cycuś
9 deserek
12 obiadek
14 cycus
16 owoc zwykle bananek lub jabłuszko
19 deserek z dodatkiem kaszki ryzowej
20 cycuś
i śpimy do 6
W miedzy czasie cycuś podawany na żądanie tak dla napicia sie, poniewaz Miłoszek nadal nie jest dopajany i jesteśmy bez buteleczek
No to Kasia wychodzi mi że karmisz co 6-8 godzin ale (.) nie bolą bo dajesz trochę popić.
I masz 4 posiłki stałe:sorry:
Może ja po prostu nie potrafię wyodrębnić tych karmień i pić. Bo herbatkę też przestałam dawać, czasami awaryjnie przed snem, jak nie chce zasnąć przy cycku.

A Miśka je tak:
3 - 4 w nocy 180 - 200ml mleka
7 - 8 rano 130 - 170 ml mleka lub 100 ml kaszki
10 rano - deser 130ml
13 - obiadek 130ml
17 - kleik na mleku +banan do tego 150ml
21 - 22 - mleko 150ml lub sinlac 130ml
do picia herbatka lub woda i to różnie od 40 - 140ml na dobę.

reklama
Hej...bylam na kolejnym bilansie(i szczepienie przy pokazji) mala wazy 8 kilo i ma 73 cm.:-)
Ale cos krzywo lezy ,tzn,jak lezy na brzuszku to dupcia jej sie wykrzywia w jedna strone...mam skierowanie na badanie i musze jechac az do Köln:oo2: tzn. daleko do Kolonii nie mam,ale myslalam,ze gdzies blizej mnie wysle.Kolonia to wielkie miasto,a mi teraz przyszlo tam przychodni szukac...No nic...
Poza tym co do butli...lekarka powiedziala,ze skoro dziecko nie chce to nic nie zrobie by je zmusic...pozostaje mi machanie lyzeczka,ale mowila tez,ze zna duzo takich przypadkow i mozliwe,ze mala z tego wyrosnie...taki to byc moze okres przejsciowy.Badanie moczu zalecila co do jej nocnych pobudek,bo gada,ze ma jakies globulki po ktorych dziecko spi ale trzeba wykluczyc najpierw ewentualny stan zapalny,bo byc moze ja brzuszek boli. By zlapac mocz mam woreczki :-),zaklada sie taki woreczek,wtedy pampa i ponoc bez problemu mozna mocz zlapac.No zobaczymy...:sorry:

Zeby twierdzi,ze jeszcze nic nie widac i ze to jeszcze potrwa...nocne pobudki i problem z butla to napewno nie na zeby.:eek:

Do góry