reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
A mój Adrianek chory :-(
Kaszelek okropny i katarek ma :crazy:
Na szczęście bez temperatury ale nie mogę już się doczekać kiedy Mu przejdzie :sorry:

myśmy były dzisiaj na ostatniej żółtaczce. Teraz spokój do jesieni. Pitocha poszła na rekord - 9300 . Wzrost nie wiem ale ciuchy na 74 są jej dobre. Jak tak dalej pójdzie to ona na roczek ze 20kg bedzie ważyła.

no masz kawał kobity- ale my teraz pewnie już 10 przekroczyliśmy bo tydzien temu na szczepieniu 9980g ;-)
ale mam nadzieje że do roku to 14 nie przekroczymy :tak: że ten mój królewicz zwolni wreszcie....dziś zresztą był dzień marudy i niejadka ale to przez zęba bo już dziąsło mega przekrwione

My po szczepieniu moja waży 9 kg i ma 70 cm .Po raz kolejny usłyszałam ,że małej ida żeby io katar 8 dniowy to niby zwiastun ale ja to słysze już od 3 miesięcy więc nic nowego .Z nowosci to musimy do laryngologa pójsc z tym czarnym językiem mam termin na 8 marca a dziś prywatnie jade do innego lekarza nich coś doradzi.

Laski podajcie schemat żywienia waszych pociech. Godziny i ilości. Muszę moją Gabi jakoś przestawić bo nie będę mogła jej z nikim zostawić:-(

ok 2 - cycuś (czasami prześpi:-p)
ok 5-6 - cycuś
ok 9 - kaszka (na 150-180ml mleka lub wody - w zależności od kaszki)
ok 12 - obiadek popity soczkiem, herbatką lub wodą
ok 15 - cycuś
ok 17 - deserek
ok 19 - cycuś
:-) takie mamy schemat :-)

reklama
My wczoraj byłyśmy na usg bioderek. To ostatnie spotkanie z tą poradnią, bo wszystko jest ok.

Nasz schemat:
6:00 - 180 ml mleka
10:00 - 180 ml mleka
13:00 - obiadek (słoik 190 g) + herbatka (soku nie chce)
16:00 - deserek lub misiowy jogurcik
19:00- 20:00 - po kąpieli 180 ml mleka z kleikiem

Do góry