reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

ok 2 - cycuś (czasami prześpi:-p)
ok 5-6 - cycuś
ok 9 - kaszka (na 150-180ml mleka lub wody - w zależności od kaszki)
ok 12 - obiadek popity soczkiem, herbatką lub wodą
ok 15 - cycuś
ok 17 - deserek
ok 19 - cycuś
:-) takie mamy schemat :-)
no widze ze tu mam to o co pytalam na glownym.....
bo juz sie martwilam ze moja z kolei za malo mleka pije,ale widze ze podobnie zjada jak twoja Reksio.....tyle ze nie chce skubana obiadkow popijac zadna herbarka,ani soczkiem...wrrrr....kiedys zapijala cyciem,ale teraz tez nie chce:sorry:

My tez po wizycie u ortopedy,wszystko w porzasiu,nastepna jak zacznie stac na nogach.....

reklama
co lekarz to inaczej

dokładnie
ale powinny być 2 w wieku niemowlecym i ewentualnie 3 jak dziecko zaczyna stawiaćpierwsze kroczki oczywiscie wszystko ulega zmianie jak dziecko ma niewykształcone wszystko co trzeba lub było na szerokim pieluchowaniu
ale w życiu nie spotkałam sie z czymś takim,zeby co 3 lata przychodzic,bardziej zgodziłabym sie,że co 3 miesiące

A myśmy nie miały wcale zalecenia żeby robić usg bioder. Zrobili w szpitalu, zaraz po porodzie i wszystko było ok. I teraz jestem głupia, bo wy wszystkie robiłyście. Musze pogadać z pediatra.

moja nie chce skubana obiadkow popijac zadna herbarka,ani soczkiem...wrrrr....kiedys zapijala cyciem,ale teraz tez nie chce:sorry:

Adas to samo Anet, i z butelki i z niekapkow nie napije sie
mleczko i owszem ale po jakies pol godzinie po obiadku - o ile tych kilka lyzeczek moge liczyc jako obiadek
zreszta w dzien popija tylko
jedynie co w nocy tankuje co 2 godziny
martwi mnie to jego niejadkowanie- mamy wazenie w poniedzialek to znow zapytam

co lekarz to inaczej

tu jeszcze inaczej- wogole
Adas mial tylko dlatego skan w 8 tyg ze byla rodzinna historia

A myśmy nie miały wcale zalecenia żeby robić usg bioder. Zrobili w szpitalu, zaraz po porodzie i wszystko było ok. I teraz jestem głupia, bo wy wszystkie robiłyście. Musze pogadać z pediatra.

No właśnie ja też nie zostałam skierowana na żadne dodatkowe badanie...w szpitalu powiedzieli że wsio ok no i pediatra na każdej wizycie też badała ale usg nie zaleciła...

Jolka ja nie wiem czy do tego woreczka to tak łatwo pobrać...bo my próbowaliśmy Juli jak była malusia i nam się nie udało...tu się wylało, tam kupką zabrudziło, poza tym strasznie ją te woreczki podrażniły...już lepiej do kubeczka łapać :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na pierwszam badaniu bioderek bylam jak mala miala 3 miesiace...
I mi tam gadali,ze to niedobrze,ze skierowania wczesniej nie dostalam...ale na szczescie bylo wszystko w porzadku
A to co dzisiaj...to mala jak lezy na brzuszku to ''ucieka'' w jedna strone,byla calkiem na golasa i ja tez to widzialam,ze jej tak nie w lini prostej szlo,tylko troche krzywo...no ciezko mi to wytlumaczyc.Mam jechac zbadac by wykluczyc ewentualna nieprawidlowosc.Dzwonilam dzisiaj termin robic ale nie zdarzylam...bo przeciez piatek a TU w piatki pracuja AZ do 12.

Do góry