reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Dzięki laski. Duma aż mnie rozpiera:-D W końcu zapracowałyśmy na te fałdki . No 3 inne posiłki się na to złożyły (deser, obiadek i kleik)

My dziś byłyśmy po następne skierowanie na posiew moczu. Już mi brak cierpliwości
Ach!
Gabi waży
7100g (choć z mokrym pampersem) i mierzy 63cm (ja wymierzyłam ją w domu na 64)

Hurrrach jesteśmy wagowo między 25 a 50 centylem
http://www.glitter-graphics.com

EFE CONGRATULATIONS :-D
ps. mój M. się oderwał od gazety i patrzy na te małpy i się śmieje :-)

Efe gratuluje:-) super Ci Gabrysia przybiera i na pewno jest już kluseczka :tak:
A małpki naprawdę porażające:-D:-D
Aha Aneczka jak jest mocz ph 8 to trzeba zakwaszać wit C? bo moja Jula ma takie ph i w sumie lekarka patrzyła na te wyniki i nic nie mówiła o witaminach...

mądrze piszesz:tak: a że ostatnio mamy wyeliminowane z diety cytrusy bo ma wysypkę nie wiadomo skąd to dla bezpieczeństwa podam jej Jaśkowy cebion:tak: tylko ile kropel?

Kurcze ale jestem zła, w niedziele wybralismy sie do znajomych- mają małą 8 miesięczna córeczke,oczywiście umawialiśmy się wcześniej, byłam przekonana że mała jest zdrowa, gdy dopijaliśmy kawe, znajoma przyznała że jej córca ma od rana rozwolnienie- podejrzewała że od budyniu który jej dała dzien wcześniej.Byłam rozczarowana że nie powiedziała mi wcześniej. Dzis dzwonie zapytać o małą i okazało się ze jest w szpitalu, a rozpoznano Zapalenie płuc!!!
a ja cała w nerwach o moja kruszynke teraz, Kali do tej pory nie zachorowała, mam nadzieje, że nie zachoruje, jak narazie nic jej nie jest, zachowuje sie normalnie, jak myslicie jeśli miałaby sie zarazić to mialaby juz objawy ?

Oj,dokładnie, poieram to co Aneczka napisała. Na objawy za wczesnie,ale bądź dobrej mysli. Nie zawsze zetknięcie się z chorym=choroba.

reklama
ja podaję Juli na układ moczowy furagin razem z witaminą c zalecili razem widocznie coś ma do tego tylko może za mało daje bo 5 kropli hm...
któraś wie??
laski??

Furagin nie ma wit. c. Jest to środek na "wyczyszczenie" pęcherza. Mała ma refluks? Napisz dokładnie. Ja sama choruję na wodonercze IV stopnia,mam poszerzony UKM przy zwężonym moczowodzie. Podejrzewano to u małej, ale lekarz wczoraj na usg wykluczył, jednak mała jest pod kontrolą urologa ze szpitala dzieciecego w Olsztynie. Możemy o tym popisać,, wiem o tych chorobach bardzo dużo.
Niestety Furagin wypłukuje witaminę c z organizmu dlatego mała może mieć wysokie ph. Podawaj tą witaminkę, ale zapytaj lekarza o zwiększenie dawki. I nie martw się, w owocach i mleku też tej wit. C:)

Do góry