reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

a my nastepne ważenie za 2 tyg- ciekawe ile do 10 zbraknie ;) choć ostatnio je mniej bo i choróbska i za dużo ciekawych rzeczy się dzieje - z tym że dotyczy to dnia, nocy niestety nie - tankowanie o 24, 3 i 6 jak w zegarku!!!
baska to i tak masz dobrze, bo moj Miko w nocy wstaje co 1,5h i nie potrafie nad tym zapanowac:wściekła/y: coz pozostalo mi czekac i wierzyc, ze sie to zmieni:tak:

reklama
Diewczyny dzieki za rady,pomogl Bephanten...ja Efe pisala po jednym razie juz efekty byly.....pupcia zagojona:-D tak cos mi tez szumialao w uszach o tej mace ziemniaczanej,jak by Bebhanten nie pomogl to bym sprobowala:tak:

Efe,na szczescie zadzilalal,ale ona dopiero pierwszy raz miala tylek odparzony....no i mam nadzieje ze szybko sie nie powtorzy,oby wcale;-)

Dziewczyny a jak to jest myciem ząbka/ząbków??
Zosi wyszedł ten ząbek i się zaczęłam zastanawiać, wiem, że teraz najlepsza będzie taka szczoteczka nakładana na palca, ale czym mam myć??wystarczy przegotowana woda czy lepiej zaopatrzyć się już w paste? a jeśli pasta to jaka, tzn. z fluorem czy bez??
no i ile razy dziennie mam myć tego szanownego ząbka:) ?po każdym posiłku czy wystarczy rano i wieczorem??
sorki ze tyle pytań na raz ale czytam czytam i mam metlik w głowie:/

reklama
No big babka. Moja waży 7,5kg.
No,ale ostatnio prawie wcale nie je, muszę łyżką wciskać...
Chyba nam zęby wychodzą z góry...

Generalnie to Zosia sie spora urodziła bo 4 kg, ale najwiecej mi przytyła przez pierwsze 6 tygodni- a była wtedy na cycu.
I żeby nie było że moje dziecko dużo je;-)... ma 4 posiłki na dobe:eek:... wychodzi jej 390 ml mleka +kaszka 3 łyżki z 120 ml mleka i mały słoiczek obiadku.

Do góry