reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

my dziś po szczepieniu- żółtaczka i pierwsza dawka pneumo...cierpi widzę trochę moje biedacwo bo przez sen co jakiś czas popłakuje i cycka do utulenia szuka (choć nie wiem czy to nie zęby bo popuchnięte masakrycznie dziąsła- lekarka powiedziała że równo górne jedynki i lewa dolna idą)

no i nasza "kruszynka" (mąż mówi że kru się wykruszyło i tylko szynka została...) ma 72 cm (90centyl) i uwaga - waży 9980!!! (w bodziaku i rajstopkach więc trochę trzeba odjąć ale i tak się nie spodziewałam- 97 centyl) a ja go musze nosić i nawet z nim ćwiczę na fitnesie:)
główka 44,5, klata 49...zaczynamy się nosić w rozm 80 bo innego wyjścia nie ma

reklama
my dziś po szczepieniu- żółtaczka i pierwsza dawka pneumo...cierpi widzę trochę moje biedacwo bo przez sen co jakiś czas popłakuje i cycka do utulenia szuka (choć nie wiem czy to nie zęby bo popuchnięte masakrycznie dziąsła- lekarka powiedziała że równo górne jedynki i lewa dolna idą)

no i nasza "kruszynka" (mąż mówi że kru się wykruszyło i tylko szynka została...) ma 72 cm (90centyl) i uwaga - waży 9980!!! (w bodziaku i rajstopkach więc trochę trzeba odjąć ale i tak się nie spodziewałam- 97 centyl) a ja go musze nosić i nawet z nim ćwiczę na fitnesie:)

Moja nosi 80 ale przez wzrost. Ma 78cm. Waży 7,5kg...

a wiesz co Neverend- wydawałoby się że przy takim wzroście (jak roczne dziecko!) i wadze Twoja Marysia powinna wyglądać jak chudzinka a jak patrzę na zdjęcia to całkiem fajne fałdeczki ma :)

a wiesz co Neverend- wydawałoby się że przy takim wzroście (jak roczne dziecko!) i wadze Twoja Marysia powinna wyglądać jak chudzinka a jak patrzę na zdjęcia to całkiem fajne fałdeczki ma :)

troszkę tych fałdek ma, ale nie tak dużo.
Ostatnio nie je mleczka, więc muszę ją zapychać stałymi.
Zobaczymy jakie wtedy będą fałdki:p mniejsze, czy większe...:)

Oj, no to faktycznie masz co dźwigać. Na cwiczeniach hantli nie potrzebujesz:-D

My szczepienie mamy 2 marca, to zobaczę ile moja waży. Ale ona to taka kruszyna. Jak sadzam ją na swojej wadze, to wychodzi jakieś 6700.

6 dzien Ala pije bebilon pepti i co zauwazyłam? nadal się drapie po głowie jak oszalała!! nawet więcej niz jak ją karmiłam z piersi, wczesniej kupki miała twardawe jak plastelina co drugi dzien kolor przewaznie marchwekowy;-) a teraz ma takie jakies zielonkawe z ma grudeczki malutkie białych plamek, wczoraj lekarke to mówię a ona na to ze to moze nietoleracja laktozy a bebilon pepti ją zwiera, przepisała fenistil w kroplach i mam jej przez tydzien dawac jak Świąd nie przejdzie to mam zmienic jej mleko na nutramigen:no:

juz nic nie wiem co mam robić, głowę ma podrapaną jak nie wiem co!!!!:wściekła/y:

Tak, może być laktoza....:(
Spokojnie, wszystko będzie dobrze...Ważne,że je. Trzeba zobaczyć jak będzie dalej. Może to jednak chwilowe. Ja mogę polecić do smarowania Cetaphil MD. Smaruję tym balsamem małą od urodzenia. To dermoprotektor, który nawilża skórę i łagodzi takie dolegliwości. Moja nie tolerowała laktozy, pije Bebilon Comfort. On jet niskolaktazowy. Szczerze, to już pije mleka coraz mniej. Jedną butlę na dobę jakieś 120 - 200ml,ale robię jej na tym mleku kaszki. Po tym balsamie jej przeszły krostki i świąd. Spróbuj może u Was też tak zadziała. Synkowi mojej kuzynki też pomógł.

A my dziś pojechaliśmy do lekarza, bo mała bardzo kaszle i ma okropny katar. Dostaliśmy Eupohribium do noska, Cebion Multi i zobaczymy.
Waży już 7,9kg. No to ważne, że mimo nie jedzenia mleczka przybiera:)

A jak myślicie? Spacer przy takich dolegliwościach wchodzi w grę? Bo zapomniałam zapytać lekarki...

Sempe - odnośnie do Twojej ostatniej wypowiedzi.
Laktoza jest w mleku mamy nawet pomimo jedzenia nabiału. Więc mała ją piła. Najwięcej jest w tej "wodnistej", początkowej fazie mleka.

hmm dzięki za wypowiedzi, poczytałam i nie powinno być źle ten tydzien zrobie jak lekarka mówiła i zobaczymy ale w bebilonie pepti jest laktoza a o bebilonie comfort nie słyszałam, na recepte to mleko jest?
nie ma biegunek, na policzkach nie ma czerwonych placków, ma bardzo wysuszoną skórę głowy i budzi, pod pachą i pod kolanem ma mocne czewrone odparzenia, stosuje bephanten a na buzie oliatum soft krem

poszukam tego Cetaphilu

reklama
masz racje, wykupie ten nutramigen, po ilu dniach powinna byc poprawa? fenistil tez przez tydzien jej będę podawac by zmniejszyc ten swiąd.

jestem wkurzona ze wczesniej na to nie wpadłam:wściekła/y: od 3 miesięcy mała ma te problemy i lekarka nie zauwazyła!! a tak jej ufam bo do tej pory trafnie diagnozowała

Do góry