reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dziewczyny z UK.
Pisalam juz o tym szczepieniu przeciw swinskieg grypie.
Ja nie poszlam, i nie zglosilam, ze nie przyjde.
Dzis dostalam pismo, ze to szczepienie bylo obowiazkowe i przytoczyli artykol jakiegos kodeksu. Poinformowali mnie, ze jest to wykroczenie. Czyli ze zlamalam prawo w UK.
Powinnam zglosic ze rezygnuje!!! Pamietajcie o tym w razie w.

reklama
anet15 Mojej na czerwona pupcie tylko Bepanthen pomaga, no i wietrzenie jest już samo w sobie leczeniem :tak:
Muszę się pochwalić, że dziś z samego rana był kupalek, jak dorosłego tylko wersja mini :-p Kamień z serca. Czyli nie ma czym się przejmować i tak teraz będzie po słoiczkowym jedzonku ;-)

My wczoraj byłysmy się ważyć i w końcu Jagoda zaczęła dobijac do 50 centyla! Chyba to miesko ją podtuczyło.
MonikaZ, ja nie dostałam wezwania, więc moze to tylko lokalnie szczepią? Współczuję recydywistko!

My wczoraj byłysmy się ważyć i w końcu Jagoda zaczęła dobijac do 50 centyla! Chyba to miesko ją podtuczyło.
MonikaZ, ja nie dostałam wezwania, więc moze to tylko lokalnie szczepią? Współczuję recydywistko!

Nie sadze ze lokalnie,ze strony NHS
Swine flu vaccine

The swine flu vaccination programme began on 21 October 2009. The vaccine is being given to those at the greatest risk first.
The following groups are being given the vaccine, in this order:
  • People aged between six months and 65 years who usually get the seasonal flu jab.
  • All pregnant women.
  • People who live with those whose immune systems are compromised, such as cancer patients or people with HIV/AIDS.
  • People aged 65 and over in the seasonal flu vaccine at-risk groups.
  • Young children aged over six months and under five years.
Parents of children in the relevant age groups will be contacted by their GPs

My po szczepieniu waga srednio ciezka 9100g:-D:-DPoza tym pan dr stwierdzil ze ladnie juz siedzi i super sie rozwija:tak::tak::tak:Nastepne szczepienie za 6 tyg:baffled:
no, no Milosz to spory chlopczyk. waga naszych chlopcow jest bardzo zblizona:tak:

Dziewczyny z UK. Pisalam juz o tym szczepieniu przeciw swinskieg grypie.Ja nie poszlam, i nie zglosilam, ze nie przyjde.
Dzis dostalam pismo, ze to szczepienie bylo obowiazkowe i przytoczyli artykol jakiegos kodeksu. Poinformowali mnie, ze jest to wykroczenie. Czyli ze zlamalam prawo w UK. Powinnam zglosic ze rezygnuje!!! Pamietajcie o tym w razie w.
kurcze Monika, to niezle sie pewnie wkurzylas. najgorsze, ze sam czlowiek nie moze decydowac:-(

U nas też dziś było szczepienie.
Mała waży 7500gr. Teraz śpi i śpi....Biedulka:(
caluski dla Mani, ze byla taka dzielna:-)

No a moja po tym antybiotyku ma rozwolnienie,czesciej robi kupki(czasem takie malusie ,samo prukniecie) niz sika....juz pupsko ma czerwone i jak ja przewijam to pojekuje chyba ja boli....bidulka,ale dzis pediatra nic na to pupe nie przepisal,kazal wietrzyc czesto i sudokremem smarowac,no a ja tak robie juz od wczoraj i nic nie pomaga......macie moze jakies sprawdzine mascie czy kremy na pupcie?

Moja Tosia bardzo się na początku odparzała. o tego stopnia, że całkowicie zrezygnowałam z używania chusteczek. Do dzisiaj przy zmianie pieluchy przemywam ją czysta wodą. A na takie zaczerwienienia to bardzo sprawdzała się zwykła maka kartoflana. U nas najszybciej schodziło właśnie po mączce :tak:

reklama
Anet tak właśnie - spróbuj mączkę ziemniaczaną :)
a my nastepne ważenie za 2 tyg- ciekawe ile do 10 zbraknie ;) choć ostatnio je mniej bo i choróbska i za dużo ciekawych rzeczy się dzieje - z tym że dotyczy to dnia, nocy niestety nie - tankowanie o 24, 3 i 6 jak w zegarku!!!

Do góry