reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Moja z kolei po wprowadzeniu słoiczkowych nowości coraz rzadziej robi kupki. A teraz nie zrobiła żadnej od 3 dni:-(

reklama
No nie jest marudna, ani się nie pręży, sadzi bąki aż miło, tylko 3 dni bez kupala to się trochę wystraszyłam :baffled:

No a moja po tym antybiotyku ma rozwolnienie,czesciej robi kupki(czasem takie malusie ,samo prukniecie) niz sika....juz pupsko ma czerwone i jak ja przewijam to pojekuje chyba ja boli....bidulka,ale dzis pediatra nic na to pupe nie przepisal,kazal wietrzyc czesto i sudokremem smarowac,no a ja tak robie juz od wczoraj i nic nie pomaga......macie moze jakies sprawdzine mascie czy kremy na pupcie?

Jaś też miał kłopoty z kupką - bo na drugie śniadanie kaszka ryżowa, na obiad marchewka, a potem nie chciało pójść;-) A deserki mu nie smakują, ale odkąd daję gruszkę skrobaną łyżeczką to kupka jest codziennie:-D:-D

Moja z kolei po wprowadzeniu słoiczkowych nowości coraz rzadziej robi kupki. A teraz nie zrobiła żadnej od 3 dni:-(

moj tez tak mial przez okolo 4 tygodnie kupal co trzeci dzien,
a od 2 dni codziennie sa wiec sie chyba unormowalo,
nie martw sie

Anet- bepanthen tez dobry jest

dzis bylismy sie zwazyc i Adas znow pod swoim centylem ale tylko okolo 100 gr,
zdziwilam sie bo on naprawde malo je w dzien i spodziewalam sie ze nawet mniej niz te 7400 co ma teraz bedzie
chyba w nocy tankuje jak odplywam:tak: w sumie co 2 godziny wstaje

No a moja po tym antybiotyku ma rozwolnienie,czesciej robi kupki(czasem takie malusie ,samo prukniecie) niz sika....juz pupsko ma czerwone i jak ja przewijam to pojekuje chyba ja boli....bidulka,ale dzis pediatra nic na to pupe nie przepisal,kazal wietrzyc czesto i sudokremem smarowac,no a ja tak robie juz od wczoraj i nic nie pomaga......macie moze jakies sprawdzine mascie czy kremy na pupcie?
Ja raz wyleczylam kremem nivea na odparzenia a raz Tormentiolem (polozna mi polecila).

U nas dwie kupy dziennie to minimum.

Ostatnia edycja:
macie moze jakies sprawdzine mascie czy kremy na pupcie?
anet u nas się sudocrem nie sprawdził, za to świetnie sobie poradził bepanthen i alantan (maści)

moja od początku roku też robi kupkę na 3-4 dni (choć nie zmieniałam diety, dalej jest tylko na piersi), ale jest spokojna i gazy normalnie odchodzą, więc się nie martwię

Anetko bephaten maść lub krem. Sprawdza się rewelacyjnie. Ja walczyłam sudocremem i nic a tylko raz pokremowałam grubo bephantenem na noc i rano ani śladu!

U nas kupka już raz dziennie z rana. A nastęka się przy tym, że hej. Muszę ją nagrać kiedyś:-D

reklama
My po szczepieniu waga srednio ciezka 9100g:-D:-DPoza tym pan dr stwierdzil ze ladnie juz siedzi i super sie rozwija:tak::tak::tak:Nastepne szczepienie za 6 tyg:baffled:

Do góry