reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Mam pytanie do Dziewczyn co szczepią 5 w 1.
Teraz po 3 szczepieniach, to następne jest chyba tylko na żółtaczkę nie??
Tą obowiązkową czyli bezpłatną, prawda?? :tak:

reklama
My po szczepieniu. Julitka trochę tylko zapłakała, ale po, już w domu, marudek był i musiałam nosic na rękach. Waży 6300, więc jak na nią to dobrze. Jest na 25 centylu, więc chyba nawet lepiej niż ostatnio. Tylko obwód klatki ma za mały, bo powinien być większy od główki a nie jest. Główka ma 42, a klatka 41.

Acha, no to dobrze ze jednak wczesniej nie wiedzialam o tej masci,bo pewnie bym kupila,a tak nie ma problemu,jak tyle bez masci sie szczepila to i dalej bedzie.....:-)
Mi ta kobieta w przychodni mowila ze ta masc w tubce jest,malutkiej i wlasnie ok 30 zl kosztuje,a plasterki sie przylepia na posmarowane miejsce.....no ale mniejsza o to....:-D
Enka,to tylko 1 cm roznicy,ja bym sie nie martwila,moze pielegniarka zle zmierzyla,bo przeciez dziecko oddycha i czasem zmierza za luzno,a czasem za scislo.....
Moja ma i glowe i klatke 42 cm:happy2:

u nas tez jest rożnica głowa 39 a klatka 37,tak było miesiac temu
tylko mi sie wydaje,że powód do zmartwien raczej nie ma,bo przeciez dzieci rosna i je wyciaga,bo wczesniej moja miala duza klate bo 43 a głowke mniejsza bo 38

Moja ma główkę mniejszą niż klatkę o 1 cm.
Czekamy na wyniki z posiewu i może w przyszłą środe się zaszczepimy :-), bo tyły mamy straszne.
Chociaż po przeanalizowaniu książeczki to w październiku miała odwrotnie i się wyrównało :-)

hi :-)

u nas masakra... szczepienie odroczone na kilka tygodni - antybiotyk zadzialal ale musimy go tak dlugo brac zeby sie dziadostwa pozbyc :-(

szczepienie na rotawirusy przepadlo :-(

Monia jak do tej pory byla szczepiona tylko w szpitalu i potem tylko jeden raz: 6w1, na pneumokoki i na rotawirusy...4 listopada :-(

biedna Monisia:no:
a ja własnie kupiłam te EMLA pediatra mi poradziła ale zaznaczyła ze efekty są różne, trudno tonący się brzytwy chwyta Ala tak się drze ze stawia na nogi wszystkich ludzi w przychodni, jeszcze takiej reakcji to nie widziałam u moich poprzednich dzieci

biedna... ja bym wolala byc biedniejsza o kase wydana na te szczepionki...

musze chyba anulowac zamowienie w aptece...

reklama
Do góry