reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
miranda twój opis świadczy o skazie białkowej Jula miała podobnie tylko ż plus inne objawy bo za długo dostawała. a kupy jakie??
Kupy normalne, żadnego sluzu czy piany. Tyle że ja te kaszki na mleku dałam jej kilka razy, w słoiczkach też jest troche mleka, ale większośc posiłków jednak robię sama.
Czyli jednak skaza białkowa...
Jutro się okaże jeszcze co powie lekarz.

no i dokulalam sie wczoraj do alergologa ;-)

clap.gif
cool.gif
Jasiek nie ma juz alergii na bialko mleka krowiego
clap.gif
cool.gif

od dzisiaj prowokujemy gluten ale sadzac po wynikach powinno byc OK i moje dziecko bedzie moglo jesc normalne posilki ;-) wybieramy sie nawet do restauracji jak wszystko bedzie OK :-)

clap.gif
cool.gif
Monia tez nie ma alergii na bialko mleka krowiego
clap.gif
cool.gif
czyli moge juz jesc / pic mleko, sery, jogurty ;-)

niestety wysypka swiadczy o tym ze cos jej jednak szkodzi wiec mam mocno ograniczyc jaja, orzechy i ryby...
najpierw stwierdzilam ze bajka :-) ograniczyc moge... najwyzej nie bede jadla jajecznicy ale potem naszla mnie mysl "w ciastkach sa jaja :baffled:"
kurde...mowi sie "trudno" - najwyzej schudne :-)

super dzien to byl mimo ze znow pozarlam sie z malezem, mimo ze musialam sie zwlec z Moika w foteliku samochodowym z 4. pietra a potem wdrapac sie w przychodni na 2 pietro i znow zlezc z 2. i wlezc na 4. pietro... warto bylo taka gimnastyke dla takich wiadomosci zrobic :-):tak:;-)

Ostatnia edycja:
Rubi a ską wiesz na 100% ze to nie skaza? Wiesz ze testy w tym wieku są bardzo niemiarodajne?. Mały przykład Oliwia deli tez nic w testach nie wyszło jednakze lekarze postawili na skaze i o ile wiem jest lepeij odkad jest na diecie bezmlecznej. testy tez nie wykazały alergii na mleko u moich dzieci jednakze odkad mati jest na diecie bezmlecznej nie choruje odpukac
jestes pewna ze to bialko jest absolutnie bezpieczne?

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia ;-)
miedzy testami z krwi Oliwii i Moni jest zasadnicza roznica:

- Oliwia miala robione testy bedac na diecie bezmlecznej wiec wynik mogl byc falszywie ujemny bo Oliwia nie miala kontaktu z alergenem = organizm przeciwcial nie wytwarzal

- Monia miala robione testy w czasie gdy ja mleko, jogurty itp. jadlam a dodatkowo 2 dni przed testami mialam z mlekiem az przesadzac a u Moni przeciwcial nie wykryto - diete zaczelam stosowac po powrocie z laboratorium

druga sprawa to obserwacja - tydzien smarowalam skore - wysypka zeszla... nie jadlam mleka nawet ukrytego i w 20 dniu scislej diety bezmlecznej wysypka sie znow pojawila = to nie mleko ja wywoluje...
poza tym wysypka pojawila sie w nietypowych dla skazy miejscach...

teraz mam jesc /pic mleko jak do czasow przed dieta i prowadzic dzienniczek...
osobiscie stawiam na orzechy...

Ostatnia edycja:
Do góry