reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

NIE!!Bactrim to nie antybiotyk!
Bactrim to chemioterapeutyk złożony z dwóch podstawowych substancji czynnych: trimetoprimu (TMP) i sulfametaksazolu (SMZ). Obie substancje z osobna w podanych stężeniach mają działanie bakteriostatyczne jednak razem działają bakteriobójczo poprzez blokowanie działania katalizatorów biosyntezy kwasu foliowego w komórce drobnoustroju. Proste, nie? http://*spam*/img/forum/smilies/icon_wink.gif Żaden ze składników leku nie jest antybiotykiem. Natomiast SMZ jest sulfonamidem.

dzieki Kasiu :-) masz racje - zadzwonilam do apteki i pani powiedziala mi dokladnie to samo :-)

co do lekow oslonowych to farmaceutka stwierdzila ze nie sa niezbedne ale zawsze warto je stosowac ;-)

dzieki wszystkim za pomoc i zaangazowanie :-)

teraz juz sie nie boje szczepienia :-)

reklama
Kasia ;-) tylko ciiiiicho, bo jak moj malz przeczyta ze ja uparta to zaraz bedzie wiedzial po kim Monia taka
a ja mu caly czas wmawiam ze po nim :-);-):tak::-D

Bastian ma bardzo zaognione policzki , sa dni ze bledna sa dni , ze staja sie bardzo czerwone. Skora sucha i polyskujaca . Czytalam, ze ktos mial cos poobnego. Nie moge sie doszukac wiec prosze o rade co to moze byc. Dodam, ze karmie butla a wysypka(tak to nazwe) utrzymuje sie gdzies okolo 3 tygodni.

No moja piła też zwykłe mleczko i pojawiło jej się na jednym policzku dokładnie to co u ciebie. Potem po pewnym czasie zrobiło jej się taka plamka bardzo sucha i łuszczejąca wtedy trafiłyśmy do szpitala i tak powiedziano, ze wszystko wskazuje na skaze białkową, bo mała jeszcze miała sluz w kale i już się krew też pojawiła, ale to inna historia.
No i jak sobie potem przypomniałam. Jak karmiłam ją jeszcze piersią i zjadłam ser to strasznie płakała. Więc białko jej nie podchodzi. Ciałko wytwarz przeciwciała. No i teraz jesteśmy na preparacie mlekozastępczym i wszytsko znikło i jest dobrze. Mała brzusio nie boli i jest szczęśliwa.
Robiłam testy, ale niestety blednie i nic nie wyszło, ale przy małych dzieciach często wyniki błędne wychodzą.
Idz do lekarza i niech obejrzy małego.
Poza tym jak dajesz mu nowe produkty może ma na coś innego alergie. U nas było łatwo bo mała była wtedy tylko na mleczku. A tak by trzeba było eliminować produkty. Czy np. dawałaś synowi 1 produkt na tydzień i czekałaś na reakcje? Czy nie?

reklama

Poza tym jak dajesz mu nowe produkty może ma na coś innego alergie. U nas było łatwo bo mała była wtedy tylko na mleczku. A tak by trzeba było eliminować produkty. Czy np. dawałaś synowi 1 produkt na tydzień i czekałaś na reakcje? Czy nie?

Czekalam 3 dni. Na marchew dostal wysypki na brzuszku i nogach, wiec nie daje. Za duzo nie wprowadzilam zreszta. Jablko, dynia, gruszka i przetwory z ryzu(kleik, platki) i kaszke jaglana. No i ziemnika po ktorym plakal pol nocy i nie mogl sie wyproznic.

Do jakiego lekarza? Pediatra czy jakis dermatolog bo powaznie nie wiem?

Do góry