reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

u nas chyba nie ma nietolerancji mleka - po ponad 3 tyg. diety skórka bez zmian, tj. jednego dnia blado, drugiego znów czerwono; a po zjedzeniu i wypiciu mleka brak pogorszenia;
najgorzej wygląda szyjka, cholera; smaruję już co godzinę bepanthenem (właśnie ta maść daje u nas najlepsze efekty), a i tak wciąż się przesusza; co za cholerstwo no:dry: w sumie jest nieco lepiej niż np. miesiąc temu, ale i tak się wkurzam, że mimo takiej pielęgnacji wciąż coś suchego wyskakuje;
pocieszam się tym, że jak będziemy mieć szczęście, latem te zmiany powinny się znacznie zmniejszyć, jeśli nie zniknąć; oby do wiosny zatem!

reklama
Andariel:-) ale dlugo Cie nie bylo:tak:
przykro mi ze mimo Twojej diety czerwone plamy sa u Ninki caly czas
Adas tez ma ciagle na szyjce ale smaruje mu teraz z Vaselin - petrolelum gel i lepiej jest troszke
tez mam nadzieje ze minie wkrotce tak nagle jak sie pojawilo

DELI podpytaj jeszcze Ciocię o to ciemiączko - ja tak miałam z Anielką, że jej szybko zarastało i okazało się, że miała zwiększone wydalanie wapnia w moczu - byliśmy z nią w CZD i inaczej jej podawałam wit D - chyba 2 razy w tyg tylko

A i przy łapaniu siuśków u nas pomagało jak moczyłam Anieli zimną wodą stopki albo kładłam coś chłodnego na podbrzusze - sik był w chwilkę :)

Ja podaje 1 kropelkę na 2 dni :-) a ciocia jej sprawdzała zawsze i jest OK
Coś mi tam tłumaczyła o szwach, ze jakby to było nie tak to wtedy źle, ale jest OK :-).
Ale dziękuje za rade :-).
Co do sików jutro wypróbuje :-):-):-)

DELI to CI tylko pozazdrościć Cioci :tak: My z Anielką musieliśmy wylądować w CZD bo pediatra nie wpadła na to żeby ograniczyć wit D - kazała dawać codziennie

A ja właśnie zastanawiam się czy Jagoda nie ma skazy białkowej, albo nietolerancji laktozy o ile to nie to samo. Wyczytałam objawy i się zgadza! Od kiedy je kaszki i kleiki z dodatkiem mleka modyfikowanego, ma czerwone policzki, i takie jakby popękany lukier, a ostatnio nawet szorstkie, a od czasu do czasu wyskakuję jej krosteczki. Wypisz wymaluj jak w opisie. musze pójść z nią do lekarza.

miranda ;-) objawy sie zgadzaja :-( a cyckowe mleko zawsze mniej szkodzi niz modyfikowane...

a skaza/alergia na bialko mleka krowiego to nie to samo co nietolerancja laktozy...

andariel ;-) ja dzis ide do alergologa z bablami a od soboty olewam diete - testy wyszly negatywnie, w czasie diety wyskoczyla nowa wysypka wiec mleko na 99% uniewinnione ;-)
zobaczymy czego sie dzis dowiem

deli ;-) dzis zlapalam jedynie 40 ml siuskow a ze na antybiotyku jestesmy to zadnej zarazy nie powinno tam byc... chcesz polowe???:-D:-D

w ogole moj uzalezniony od samochodu malz poszedl PIESZO do laboratoruim...czego to facet nie zrobi zeby z dziecmi sam na sam nie zostac :-D:-D:-D
autem nie mogl bo zepsute to pieszo polazl... caly czas w szoku jezdem :-p:-p:-p

Aneczka są nie na mleku, tylko że to dopiero wyszło. Jutro idziemy z rana do lekarza, zobaczymy czy potwierdzi. I też będę uważać.
Rubi a jaka jest różnica?

witam

mój synek od paru miesięcy ma szorstkie policzki, teraz jest w piątym miesiącu a od drugiego jest na modyfikowanym. był na bebiku - nie załatwiał się. przeszliśmy na pepti bez poprawy dopiero na nanie active normalnie sie zalatwia. teraz je tez obiadki, deserki pije soki. nie wiem od czego moga byc te policzki. jak byl na peptki tez byly szortkie wiec to chyba nie alergia? jakie mogą być tego przyczyny? czsami ma też krostki na buzi - jedną dwie... no i wokół ust ale b. się ślini ...

reklama
miranda ;-) nietolerancja laktozy objawia sie glownie kupami - pieniste, cuchnace i bardzo mocno odparzajace pupe
nie interesowalam sie tym zbytnio bo nas to ominelo ale kolezanki corka miala tak wlasnie
nietolerancja laktozy szybciej dzieciaczkom mija niz skaza...
a skaza wychodzi glownie na skorze...

cirli :-) a jak dlugo stosowaliscie Bebilon Pepti??? bo powinno sie min. 2 tygodnie podawac zeby stwierdzic czy to alergia czy nie...

zmykam do..alergologa :-)

Do góry