reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

My wczoraj byłyśmy na szczepieniu i muszę powiedzieć, że mała po raz pierwszy tak płakała w zasadzie od początku. Wydaje mi się, że poznaje już ludzików i jak jest ktoś obcy to jej już nie pasuje :-( Niunia waży 6540 i mierzy 62cm (ale coś mi się wydaje, że źle była zmierzona bo płakała i to mierzenie było jakieś takie po łebkach). Poza tym dowiedziałam się, że jej ciemiączko ma wymiary 3/4cm :szok: I z każdą wizytą ma coraz większe zamiast mniejsze. Dziewczyny, czy któraś z Was ma podobną sytuację?

reklama
Niestety moja ma malusie na opuszek i wciąż się zmniejsza.
A lekarz ci nic nie powiedział na ten temat czemu tak?

już po szczepieniu... ufff :-) mamy z głowy... skonczyłyśmy pneumokoki.. następne za 6 tyg i tylko już jedno ukucie.. i powiem Wam że jestem dumna z Zoski jak nie wiem co :-) tylko chwilke poplumkała sobie i już koniec płaczu :-) zawsze to koncert na min 10 minut dawała a dzis tylko phlip phlip i koniec :-D
no i waga też wspaniała :-) na ostatniej wizycie 6 tyg temu ważyła 6360g a dzis 7550g :-D chyba mam dobre mleczko hihi ;-) i powoli mamy wprowadzać kaszki i słoiczki skoro od marca do pracy wracam...
Ale jestem dumna z Zosiaczka :-D

Lekarka nic nie mówiła. Nie kazała też zwiększyć dawki wit D :-( Na razie nie będę się tym aż tak przejmowała, bo gdyby było coś nie tak, no to sądzę, że by coś powiedziała.

jejku.. Nie wiedziałam że łapanie siuskow to taka wyższa szkoła jazdy.. Dobrze że nie musimy tego na razie robic. A Wam Dziewczyny życzę powodzenia! :)

No widzę, ze dzieci ładnie tyją :-)
Ciekawe ile moja waży, ale najpierw mocz i posiew i dopiero się zważymy :-)

Dziewczyny a czy Wy czyścicie Waszym Maluchom dziąsełka??
Bo czytałam że jak się nie czyści to później ząbki wyżynają się od razu z próchnicą :szok:

I jeszcze jedno czy po bananie była u Was zielona kupka??
Bo wczoraj Adrianek zjadł banana i potem zielona kupa :baffled:

reklama
Dziewczyny a czy Wy czyścicie Waszym Maluchom dziąsełka??
Bo czytałam że jak się nie czyści to później ząbki wyżynają się od razu z próchnicą :szok:

I jeszcze jedno czy po bananie była u Was zielona kupka??
Bo wczoraj Adrianek zjadł banana i potem zielona kupa :baffled:

Ja synowi w zyciu dziąseł nie czysciłam bo mi nikt nie mówił i do tej pory ma tylko dwie plomby maluskie:tak:
Niby jak sie juz wyrżna to sa takie szczoteczki na paluszka się zakłada i się czysci.
Moja często ma zielone kupy to mi lekarz powiedział ,że układ pokarmowy sie dostosowywuje do nowosci wszelakich o powiedział ,ze moge podawac wtedy lacido baby -probiotyk.

Do góry