reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

deli :-) a probowalas tak:

do spanie ubierasz Oliwie tylko w pampersa, na stopki ew. skarpetusie i do spiworka. dodatkowo przykrywasz kolderka jak jest chlodno.
nastawiasz budzik na np. 6:00, rozpinasz spiworek, rozpinasz pampersa i przemywasz pipke i podstawiasz pojemniczek - moze sie nie obudzi :-)

tylko nie zasnij czekajac na siuski :-)

reklama
Kochana ona jak tylko dotknę pampka otworzy oczka :-(
Ostatnio jada mi koło 6 i dziś chciałam pobrać, ale obudziła się taka głodna, ze o pzrewijaku nie było mowy, a po jedzonku padła i jej nie męczyła z sikaniem
Zobaczę jak jutro będzie :-)

Miranda współczuję, że mała tak mało pzybiera. U mnie z kolei jest odwrotnie - Tosia nie mieści się w siatce centylowej. Karmię ja piersią, poł słoiczka deserku i pół słoiczka obiadku. Żadnych kaszek, kleików, parówek, kotletów schabowych itp. I je normanie 6 posiłków w ciagu dnia. I waży ponad 8 kg. I tak źle i tak niedobrze.

ja tak samo i co i 7 ml mam z rana :-(, bo panienka chyba w czasie jedzenia mi sisia, a potem leżakujemy na przewijaku i czekamy i same jakieś marne siki lecą.
Jutro trzymajcie kciuki :-)

Będę trzymała. Za nas też trzymajcie :-)

deli :-) a probowalas tak:

do spanie ubierasz Oliwie tylko w pampersa, na stopki ew. skarpetusie i do spiworka. dodatkowo przykrywasz kolderka jak jest chlodno.
nastawiasz budzik na np. 6:00, rozpinasz spiworek, rozpinasz pampersa i przemywasz pipke i podstawiasz pojemniczek - moze sie nie obudzi :-)

tylko nie zasnij czekajac na siuski :-)

U mnie odpada. Martyna śpi tylko na brzuszku. Samo przewrócenie na plecy jest gwarancją pobudki.

Ale pani doktor powiedziała, żeby spróbować zaraz jak mała otworzy oczy. Wtedy powinna nasiusiać.

niech Ci bedzie - podeslij umyslnego - Monia nasika jutro i dla Oliwii i dla Ali :-):tak:;-)

Hmmm... a może tego cudownego żółtego płynu starczy i dla nas?? Z tym, że my sporo potrzebujemy, bo na ogóle badania i na posiew.

No i jutro się kujemy. Ale ponieważ mała ma zleconych sporo badań i pani w poradni bała się, że z palca nie utoczy jej tyle krwi, jedziemy z samego rana do szpitala do znajomej. Tam jakaś pielęgniarka kujnie małą w żyłkę. Szybciej, mniej bólu i stresu...

Będziemy trzymać my tez na ogólny i posiew. Ostatnio małej brali 3 próbki i poszło wszystko z paluszka. Nie było krzyku i szybko poszło.

Oststnio była tylko jedna probówka na badania ogóle, a moje dziecko darło się na całą przychodnie i poraz pierwszy widziałam jak lecą jej łzy. Istne grochy!! :szok::wściekła/y::zawstydzona/y:

Dlatego powiedziałam, że oszczędzimy sobie tego widoku... :no:

U nas było 20ml i poszło na posiew. Muszę jeszcze badanie ogólne moczu zrobić.
W krwi wyszły większe leukocyty,ale z tego co wiem takie lekkie podwyższenie jest normalne tak do 15tyś. Mała ma 13.3. Norma dla dorosłego to 10.

reklama
my również po wizycie u lekarza, szczepienie się odbyło, stan ogólny ok, Maja waży 7200g, ze słoiczkami poczekać aż Maja skończy 6mies. , na razie tylko pierś, ale za to mamy zacząć podawać kaszkę mannę, no i zaczęło się ząbkowanie :tak::-) Maja z powodu ząbkowania marudzi, płacze itp.-dziąsełka bolą, żel idzie w ruch, a dziś musiałam jej dać nurofen

Do góry