reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Baśka, chyba na tej samej, w centrum dziecięcym czy jak to tam nazwać, podejrzewam że jej nie podmieniają, ale tez nie jestem pewna bo te kobitki też jeżdzą z wagami do domów.

u mnie zapisywali w książecce wielkośći ciemniączka, ale potem chyba już nie :-)
poza tym jak ciocia mówi, ze ok, to ok
Oliwia miała zawsze małe na początku 1 cm/1,5 cm więc malusie teraz może 0,6 cm tak na oko lub nawet mniej

Bylam znowu rano u lekarki,osluchala ja i niczego niepokojacego nie slyszala...ale jakby cos sie dzialo kazala przyjechac,bo jutro i w niedziele ma dyzur.

Dostalam na wyporzyczenie inhalator i mam robic inhalacje 3 razy dziennie..w przychodni dostalam roztwor do tego musialam jeszcze wykupic krople z recepty i z kazdego 1ml.i inhalowac.
A mala tak cicho siedziala jak jej przylozylam do twarzy te kocowke inhalatora...normalnie szok,tak jakby jej dobrze bylo...prawie usypiala...jak po inhalacji odlozylam ja do lozeczka to sie darla...bo chyba chciala jeszcze :-)

U nas ciemiączka nie zapisują, choć doktorka zawsze bada i mówi,że ok. Tyle zrośnięte a przednie już małe.
Dziewczyny - mój teść ma taką super wagę z pomiarem wszystkiego. Zważyłam się - 55.1kg. Potem wzięłam małą i wyszło 62.3kg. To znaczy,że 2 dni po ważeniu w przychodni przybrała 120gr.!!! Co za klocek:)))
A z jedzeniem już lepiej. Idzie cały słoiczek marchew+jabłko i ok. 850ml/dobę mleka + 100ml herbatki.

Bylam znowu rano u lekarki,osluchala ja i niczego niepokojacego nie slyszala...ale jakby cos sie dzialo kazala przyjechac,bo jutro i w niedziele ma dyzur.

Dostalam na wyporzyczenie inhalator i mam robic inhalacje 3 razy dziennie..w przychodni dostalam roztwor do tego musialam jeszcze wykupic krople z recepty i z kazdego 1ml.i inhalowac.
A mala tak cicho siedziala jak jej przylozylam do twarzy te kocowke inhalatora...normalnie szok,tak jakby jej dobrze bylo...prawie usypiala...jak po inhalacji odlozylam ja do lozeczka to sie darla...bo chyba chciala jeszcze :-)

moja podobnie siedzi pod inhalatorem jakby dziecka nie było

Rubi, Piwonia, dziewczyny mam do Was pytanie o te inhalacje z roztworu soli fozjologicznej.
Ile wlewacie do nebulizatora? Ja mam ampułki po 5ml, i wczoraj na próbę daliśmy pół z tego, czyli 2,5ml, ale nie wiem czy nie powinniśmy dolać do tego jeszcze wody? :confused::eek:
I jeśli tak, to w jakiej proporcji? 1:1? :confused:
Kurcze, zielona jestem z tego...
Acha, i jak często w ciągu dnia można takie inhalacje maluszkowi robić? Max. 1 raz czy można np. 2 rano i wwieczorem? :confused:
heeelp, bo te gluty mnie wykończą... :baffled::dry:

reklama
Rubi, Piwonia, dziewczyny mam do Was pytanie o te inhalacje z roztworu soli fozjologicznej.
Ile wlewacie do nebulizatora? Ja mam ampułki po 5ml, i wczoraj na próbę daliśmy pół z tego, czyli 2,5ml, ale nie wiem czy nie powinniśmy dolać do tego jeszcze wody? :confused::eek:
I jeśli tak, to w jakiej proporcji? 1:1? :confused:
Kurcze, zielona jestem z tego...
Acha, i jak często w ciągu dnia można takie inhalacje maluszkowi robić? Max. 1 raz czy można np. 2 rano i wwieczorem? :confused:
heeelp, bo te gluty mnie wykończą... :baffled::dry:

nam lekarka kazala dać całą ampułkę soli i niczym sie juz tego nie ozrabia
a dodatkowo mała ma inhalacje z Mucosolvanu(specjalny do nebulizacji)i wtedy 1 ml leku i 4 ml soli

Do góry