reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Piwonia niby masz rację, tyle że moja nagle tak spadła. Do tej pory też miała skłonnośc spadkową, ale nie tak drastyczną!

rozumiem cie,ale teraz popróbujecie inaczej jeść i napewno mała zacznie przybierac ładnie
a może ma lepszą przemianę,moja młodsza tak miała,mało przybierała a np dużo w gacie robiła

mam wyniki testow z krwi na alergie :-) Jasiek nie ma przeciwcial p/ko glutenowi i mleku Monia nie ma na mleko :-)

super... chyba moge mleko pic... jak tylko uslysze to od lekarza to zamawiam cysterne mleka pod blok i dluuuugi wezyk coby mi na to 4. pietro starczylo :-)
i bulke z maslem zjem :-) a co :-) nalezy mi sie za te ponad 3 tygodnie diety :-p

mam wyniki testow z krwi na alergie :-) Jasiek nie ma przeciwcial p/ko glutenowi i mleku Monia nie ma na mleko :-)

super... chyba moge mleko pic... jak tylko uslysze to od lekarza to zamawiam cysterne mleka pod blok i dluuuugi wezyk coby mi na to 4. pietro starczylo :-)
i bulke z maslem zjem :-) a co :-) nalezy mi sie za te ponad 3 tygodnie diety :-p

oj nalezy nalezy,u nas na samiutki początku było podejrzenie i tez nie jadłam miesiac jakos,a potem lekarka pozwoliła wprowadzic i niestety to nie była alergia ma mleko czy podobne przetwory,wiec myśle,ze ty bedziesz mogła tez spokojnie jeść

moze mała ma taka urode,ze bardziej to alergie przypomina,a nic groźnego to nie jest

ile i na kiedy???

a moze juz gotowe wyniki podesle??;-);-);-)

Jeśli tylko dobre wyniki oferujecie to my chętnie. Jutro z rana będziemy łapać. Chyba spróbuje jak wy - do kubeczka.

A gluten każą wprowadzać od 6 miesiąca, i właściwie wtedy juz można wszystko łącznie z jogurtem i mlekiem. Zgupiałam.

Widziałam słoiczki z bobovity właśnie po 6 miesiącu jagurt z owocami czy coś w tym stylu, więc chyba to norma.

ja od razu do pudelka lapie bo mi kolezanka powiedziala ze na posiew z woreczka cuda wychodza :-(

Monia to mistrzymi w sikaniu i nie mamy zadnego problemu - moze byc dawca moczu... ktoras potrzebuje??:-D:-):-D:-);-):tak:
To ja poproszę! Jutro będę pierwszy raz łapać, bo skoro nas nie zaszczepili to zrobimy badania. I aż się boję jak nam wyjdzie. Normalnie bym ją posadziła na kubeczek hihi

Sąsiadka 5 miesięcznej córce dawała w wieku 5 miesięcy danonki i banana swiezego ,więc nic mnie nie zdziwi:tak:
Strasznie Miranda ja miałam tak z synem ale był większy miał 2 latka jak nie chciał nic .Mógł byc na pół kromce chleba cały dzień.No musisz gaktycznie kleikiem tuczyc może da efekt .Moja przez 6 tyg. 1 kg przybrała
Mam taką co od 4,5 m-ca arówki serwowała.
no i my już po ważeniu i tragedia. Po 3 tyg. Jagoda przybrała 3g! Kazali mi dawać jej posiłki 3 razy dziennie i własciwie najwięcej kleiku bo słoiczki są mało sycące, pierwszy posiłek rano godzinę po cycku, potem koło 13 i 17, a za jakiś czas jeszcze później. Cholera!!!
A gluten każą wprowadzać od 6 miesiąca, i właściwie wtedy juz można wszystko łącznie z jogurtem i mlekiem. Zgupiałam.
No moja po 4 tygodniach niecałe pół kilo. Ale ja tak sobie myślę, że to dzięki kleikowi w butli z mlekiem modyfikowanym. Może ty też jej na noc spróbuj? U nas podziałało.

reklama
ja tak samo i co i 7 ml mam z rana :-(, bo panienka chyba w czasie jedzenia mi sisia, a potem leżakujemy na przewijaku i czekamy i same jakieś marne siki lecą.
Jutro trzymajcie kciuki :-)

Do góry