reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Widzę temat spania i usypiania ...

Sebastian zasypia sam, jest smoczek, pieluszka, buziak i spanie... czasem w czasie dziennego zasypiania odstawia szopki, ale nie usypiam Go na rękach czy w wózku... Jak zaczyna płakać biorę na ręce, uspokajam, przytulam i z powrotem do łóżeczka.
Wieczorem po kąpieli zawsze zasypia bez problemu.

Dziewczyny a jakimi szczepionkami szczepicie swoje maluchy? i szczepicie na te dodatkowe?
My od początku 5w1 i żadnych dodatkowych.
Mamy już 3 kłucia za sobą, końcem lutego będzie bodajże wzwb

reklama
Widzę temat spania i usypiania ...

Sebastian zasypia sam, jest smoczek, pieluszka, buziak i spanie... czasem w czasie dziennego zasypiania odstawia szopki, ale nie usypiam Go na rękach czy w wózku... Jak zaczyna płakać biorę na ręce, uspokajam, przytulam i z powrotem do łóżeczka.
Wieczorem po kąpieli zawsze zasypia bez problemu.

Dziewczyny a jakimi szczepionkami szczepicie swoje maluchy? i szczepicie na te dodatkowe?

ja tez tak szczepiłam,tylko,że my dopiero po pierwszej jesteśmy,a druga miała byc tym tygodniu,ale pewno z 2 tygodnie nas odroczą

Deli, a co to znaczy że ma rączki jak samoloty? ;-)

No ma tak rozstawione jak skrzydła samolotu jak się ją podnosi :wściekła/y:

Ja tak samo jak TY :-)

Kochane ja tez nie lulałam Małej, ale jak się jednej nocy obudziła z płaczem to nie było innego wyjścia, samo przytulenie nie wystarczyło. Po prostu się darła jakby diabła zobaczyła.

Ja też szczepie 5w1 i teraz mam któregoś lutego na wzw;-)
Zadnych dodatkowych szczepień.
U mnie najgorzej jej zasnąc właśnie na noc .W dzień zasypia ładnie sam w łóżeczku a na wieczór to musze latać to smoka to się przekręci jak nie ma fajnego filmu to ok ale jak jest coś to się troche denerwuje i kończy się zasypianiem w duzym pokoju nadal sama ale mam ja pod ręką jakby trzeba było smoka dać

To u mnie w dzień bez problemu do łóżeczka i śpi wieczorami ostatnio lubi odpływać koło mnie na sofie i jak już jest bliska to wtedy zanoszę. Na szczęście nie muszę patrzeć na smoka.

Ja Tośkę w dzień usypiam w foteliku samochodowym. Lubi kobieta być bujana. Potem śpi na spacerze. Na noc kładę sie z nią do łóżka, nakarmię i potem dostaje smoczek chwyta mnie za rękę, pomruczy trochę i zasypia. Potem przekładam ją do łóżeczka. Z tym spaniem w łóżeczko to różnie bywa, ale i tak głównie okupuje nasze łóżko. I się jeszcze bezczelnie rozpycha :-)

Ja jestem konsekwentna jeśli chodzi o spanie Sebastiana... nigdy nie spał z nami.
Wolę tak, niż potem oduczać jak się za bardzo przyzwyczai :)

Moja Mania spała z nami ze dwa razy przez kolki na początku
a teraz tylko łóżeczko i tam jej się najlepiej śpi.
Zasypia też w foteliku takim bujanym,ale śpi tam góra pół godziny.

a mi Adas w kapieli zasypia ostatnio, smieszny maly, a jaki niezadowolony jak go wyjmujemy z wanienki:happy2:

dzis bylismy na wazeniu i niestety nie przybiera idealnie
powinien wedlug swojego centylu 7050 gr a on zaledwie 6850 gr
i do tego kupa byla juz po wazeniu wiec jeszcze mniej:-(
a juz trzy sloiczki zjadl przeciez jablkowe i to nie zamiast karmien tylko pomiedzy
a karmienia co 2 godziny cala dobe
chyba kleik na noc wprowadze

reklama
a mi Adas w kapieli zasypia ostatnio, smieszny maly, a jaki niezadowolony jak go wyjmujemy z wanienki:happy2:

dzis bylismy na wazeniu i niestety nie przybiera idealnie
powinien wedlug swojego centylu 7050 gr a on zaledwie 6850 gr
i do tego kupa byla juz po wazeniu wiec jeszcze mniej:-(
a juz trzy sloiczki zjadl przeciez jablkowe i to nie zamiast karmien tylko pomiedzy
a karmienia co 2 godziny cala dobe
chyba kleik na noc wprowadze

ale moze on rośni i dlatego mniej przybiera,a nie zawsze dzieci książkowo przybierają,potem zwalniają troszku

Do góry