reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

baska ;-) sprawdz czy BioGaia nie zawiera laktozy... nie jestem pewna... tylko tez drogo to moze wyjsc bo za flaszeczke 5 ml musisz wydac prawie 40zl.... a daje sie tego 5 kropli dziennie...
z tego co nam lekarka mówiła to od bez laktozy,ale moge sie mylić i dodam,że buteleczka starcza na około 3 tygodnie z tego co ja zauważyłam,ale od samego początku jedziemy na tym,co do ceny waha sie od 32-40zł

reklama
dzięki :) to raz- że już jest różnica w cenie ( w skali miesiąca to prawie 30 zł w kieszeni), a dwa- wygodniej kropelki dawać bo ten enterol muszę wysypywać i rozpuszczać...

a moja BioGaia w lodowce stoi... gdybym ja mogla miec z innymi lekami na przewijaku to Moni bym dawala a tak... raz mi sie przypomni a 10 razy zapomne :no::wściekła/y:

:-:)-:)-(

Monia ma azs :tak::tak::tak: a do tego zapalenie drog moczowych :-:)-:)-(
a ja teraz 3 tygodnie embarga na mleko i przetwory mleczne.................

No to nie masz za wesoło. A zapaleniem dróg moczowych się nie martw. Szybko przejdzie.

a ja mam pytanko do tych co stosują probiotyki na stałe - jakie i jak was t cenowo wynosi? bo ja teraz kupiłam ( a raczej mąż kupił) enterol bo bez laktozy ale to kurna jak bym chciała przez miesiąc małemu dawać po jednym dziennie to 70 zł... (jedna kapsułka wychodzi ponad 2,30) i tak sobie myślę że chyba nie musi być tak drogo???
a chciałabym mu troche podawać bo kupy widze przy tym ładniejsze i mniejszy wysiłek...

Ja używam Lakcid. 10 ampułek kosztuje niecałe 10 zł, co w skali miesiąca daje znośną sumę 30 zł.

ja tez mam w lodówce i zawsze wieczorkiem przed kąpielą podaje,mi na szczęście dzieci szykująleki małej dlatego pamiętam

Chyba wszyskie lub większość probiotyków zaleca się trzymać w lodówce. Ja padaje leki małej wieczorem wraz z mlekiem lub jak zapomnę to rano. A że wpadłam w rutynę raczej nie zdaża mi się zapomnieć... :tak:

mitemil ;-) przy alergii na mleko krowie lakcid zakazany :no::no::no:

Ty pamietasz a ja ma 2 dzieci czyli 2 ciaze za soba i zero mozgu - nie ma co za mnie pamietac :-D:-D:-D

reklama
Do góry