reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

olenka ;-) u nas to samo :-) na bokach juz odrasta meszek a z tylu...szorstko strasznie - chyba tam druciki wyjda ;-)

a na pieluszce ktora Monia ma pod glowa pelno wloskow :-) i zauwazylam ze na flanelowej wiecej niz na tetrze a wydawaloby sie ze flanela milsza i delikatniejsza wiec wloskow tak wycierac nie bedzie...

my dzis do pediatry idziemy sprawdzic co z tym moczem i wieczorno - porannym kaszlem a potem do alergologa i pewnie diagnoza zabije mnie - zdeklarowanego mlekopija.... wpadlam nawet na pomysl ze swoje bede pila:-D:-D:-D a przynajmniej cycka w kawie umocze zeby czarnej nie pic :-D:-D:-D

reklama
oleńka u nas też łysawo - boki i tył aż świeci, gdzie niegdzie zostały jeszcze dłuższe pasma, ale na czubku główki wyrastają już nowe - taki blond meszek; i chyba mala będzie miała kręcone po mamusi:tak:

czy Waszym dziecia tez powycieraly sie wlosy? Alex ma dwa lyse placki po bokach i jeden mega duzy z tylu:eek: Kiedy zaczna odrastac wloski???

My też łyse placki mamy. Dużo włosków zostało na czubku i z tyłu przy karku, mega duża kozia bródka :-D
Ale rosną nam juz nowe włoski :tak:

my dzis do pediatry idziemy sprawdzic co z tym moczem i wieczorno - porannym kaszlem a potem do alergologa i pewnie diagnoza zabije mnie - zdeklarowanego mlekopija.... wpadlam nawet na pomysl ze swoje bede pila:-D:-D:-D a przynajmniej cycka w kawie umocze zeby czarnej nie pic :-D:-D:-D

Wierze, że będzie dobrze i żadnego moczenia w kawie nie będzie ;-)

A ja dzisiaj byłam u stomatologa, a że nie miałam z kim małej zostawić, poszłam z nią. Pani doktor stwierdziła, ze małej idą zęby, ale jeszcze troche to potrwa, bo są jeszcze dość głęboko, choć przy mocniejszym ucisku podobno już je czuć... :szok:

Potem odebrałam wyniki badań krwi i moczu. Wszystko ok, choć w posiewie wyszło pare pojedyńczych bakterii, przez co jutrzejsza cystografia nie dojdzie do skutku.

:-:)-:)-(

Monia ma azs :tak::tak::tak: a do tego zapalenie drog moczowych :-:)-:)-(
a ja teraz 3 tygodnie embarga na mleko i przetwory mleczne.................

wspolczuje Rubi i azs i 3 tygodni bez mleka:-(
u mnie nic odstawienie nabialu nie dalo, na zmiany skorne pomaga jedynie masc sterydowa
przypomnialam sobie ze siostra mojego ma azs z powodu plyniu do mycia naczyn i ponoc na lateks tez- jak dla mnie to wymowka zeby nie myc po obiedzie;-) no ale jezeli to genetyczne to moze moj maluszek ma te zmiany nie na tle pokarmowym ale wlasnie kontaktowym:confused2: przestane uzywac zmiekczacza bo wlasnie zaczelam jakos tak z 4 tygodnie temu jak te zmiany sie pojawily

my po wazeniu i o dziwo te jego fochy przy piersi nie wplynely na wage i w ciagu miesiaca przybral 600 gr, teraz wazy 6550 i jest idealnie na centylu
kobieta mi poradzila ze jak placze przy jedzeniu to odstawic i sprobowac pozniej
tak zrobilam i bez problemu bylo nastepne karmienie, jadl ladnie wiec rzeczywiscie co 2 godziny karmienie to juz chyba za czesto dla niego

rubi - szkoda, że taka diagnoza, ale co poradzić... ostatnio czytalam, że azs to choroba cywilizacyjna XXI wieku; strasznie jestem ciekawa jakie u Was będą efekty po całkowitym odstawieniu tego nabiału

Mewa - olśniłaś mnie! u nas zaczerwienienia na szyi również pojawiły się gdy zaczęłam małej płukać ciuszki płynem dla dzieciaczków (bo dołączony był do proszku Jelp i super ładnie pachniał, to się skusiłam:confused2:); właśnie się skończył, więc teraz będziemy nosić pierwszą turę ciuszków nie płukanych, ciekawe czy będzie jakaś różnica na skórze malej; oby oby oby!!!
cieszę się, że z Adasiem ok:tak:

Oj niefajnie macie dziewczyny z tymazs - oby jak najłagodniej było życzę...

a ja mam pytanko do tych co stosują probiotyki na stałe - jakie i jak was t cenowo wynosi? bo ja teraz kupiłam ( a raczej mąż kupił) enterol bo bez laktozy ale to kurna jak bym chciała przez miesiąc małemu dawać po jednym dziennie to 70 zł... (jedna kapsułka wychodzi ponad 2,30) i tak sobie myślę że chyba nie musi być tak drogo???
a chciałabym mu troche podawać bo kupy widze przy tym ładniejsze i mniejszy wysiłek...

reklama
baska ;-) sprawdz czy BioGaia nie zawiera laktozy... nie jestem pewna... tylko tez drogo to moze wyjsc bo za flaszeczke 5 ml musisz wydac prawie 40zl.... a daje sie tego 5 kropli dziennie...

Do góry