reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Andariel dieta eliminacyjna - bez nabiału orzechów cytrusów miodu ryb wędzonych kakao żółtka jaja kurzego, unikać konserwantów
Karol od ok7-8 t ż Bartek od 6 t ż biorą ketotifen w syropie

reklama
dziewczyny moja Amelka do tej pory robila tylko 1 kupke dziennie teraz robi ze 3-4 i to rzedziusie bardzo.wiem ze rozwolnionko to przez zabki jest cos co moge jej podac??? dostaje ten lek homeopatyczny(w granulkach)i po tym 1-2 kupki sa normalne ale wieczorem mimo leku kupalek plywa....i do tego ona nie chce pic:szok:podaje jej wode albo soczek to czasem troszke liznie soku ale nawet nie 10ml...boje sie ze mi sie odwodni:zawstydzona/y:

U mnie jak mój syn tak miał to dawałam mu jagody (deserek ze słoiczka) bo na czekolade za wcześnie:-D.U mojej skutkuje też podanie jabłek z bananem choć i tak robi wtedy bardziej zwarte ale też jak noworodem co karmionko to choc troche pampers zapaprany ,a normalnie to dwie kupy zielone (mimo ,ze je marchew i płynne),ale lekarz mówił mi ,że przy zębach nie mam co panikować .Podaje jej 200ml dzienie picia

u nas niema herbatek dla dzieci:-:)-(ale w Polsce amcie te z bobovita wiec tam sie zaopatrze :-)moze to jej posmakuje hehehe a jak soczek pije to z butli nie ruszy-musze jej w kubku podawac to cosik wypija:tak:

U mnie też nie ma problemu ze szczepieniem dziecka, ale jak na razie moja na zakaz :))) i zamiast mieć już 3 ostatnią tak jak inne dzieci to u nas czekamy dopiero na pozwolenie na 2 :)))).

My nawet na pierwsze szczepienie zielonego światła nie mamy :tak:

dostaje ten lek homeopatyczny(w granulkach)

Ile tych kulek podajesz małej?? Ile razy dziennie??

Jeżeli nadal nie będzie chciała pić mimo luźnych kupek idź do pediatry. On rozwieje Twoje wątpliwości.

u nas ten lek to taki proszek jest podzielony na porcje w takich papierowych zawiniatkach.i napisane jest ze ponizej 6 mcy to podaje sie pol proszka to tak jej daje.i czasem to tylko 1x dziennie a czasem i 4x dziennie:zawstydzona/y:podaje dopiero jak juz ma wypieki na buzce i widze ze nie da rady bez tego i zelk tez nie dzial juz na nia:zawstydzona/y::no:
a do pediatry to mam wizyte jeszcze przed swietami w Polsce bo tu nic mi nie poradza.juz dzwonila i mowia ze to normalne:wściekła/y:ehhh wsciec sie idzie czasem...

reklama
Nie wiem czy w odpowiednim watku pisze ale czy Waszym dziecia tez powycieraly sie wlosy? Alex ma dwa lyse placki po bokach i jeden mega duzy z tylu:eek: Kiedy zaczna odrastac wloski???

Do góry