reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
aneczka ;-) przy skazie ulewania dluzej sa... moj Jasiek ulewal do 8mz czyli do czasu az nie przeszedl na preparat mlekozastepczy - nie dostawal krowiego bialka - ulewania sie skonczyly ;-)

tez mnie to dobijalo bo non stop obheftana bylam...nawet w Boze Narodzenie mnie syn upiekszyl broszka od ramienia (z wlosami a jakze...) przed tyl bluzki i spodni :wściekła/y::no: no i jak....pachnialam :no::-(

Monia brala zelazo przez miesiac ale kupa zabarwiona byla tylko pierwsze 2 dni - potem znow jajecznice w gaciach miala :-)

aaaa no fakt! tez mam pare pieluch poplamionych ale to jak czystym zelazem mi plula - z ulewkami moj persil sobie radzil :-)

ojej, Piwonia, a doktorka na podstawie osłuchania zleciła to badanie?

u nas od początku było podejrzenie i oprocz tego,że słychac duży szmer ,mała nam sinieje od czasu do czasu

Iwonko ale Jula też miała na szybko robione badanie bo było słychać szmery a to ten drożny otwór się okazał.

wiem pamietam,dlatego nie martwie sie az tak bardzo,a termin załatwiłam na 22 grudnia na 8 rano

ja juz to przerabiałam z dwoma corami,u starszej było tylko sinienie,a u młodszej była grubsza sprawa i jej leczenie tez dlużej trwało,ale obie wyszły bez wady

jeszcze ja mam wade serducha tylko,dlatego malutka tez moze miec i to kolejny powód do konsultacji

Ostatnia edycja:
acha, Mewa, nie wiem jak lekarze u Ciebie do tego podchodzą, ale tutaj dr zabronił stosować maść sterydową u tak malutkiego dziecka; więc jeśli u Was też te zmiany nie są jakoś rozbabrane, sączące itp., tylko po prostu przesuszone i czerwone, miej to na uwadze:tak:
no wlasnie sterydowa znow dostalam, niby male stezenie bo powiedziala ze jakby te czerwone placki powracaly to mam znow nia smarowac
ma je tylko na szyi i pod kolankami
ale nie bede dziecka meczyc , zreszta dzis to lepiej wyglada- bede natluszczac
DZIEKI ANDARIEL:tak:

PIWONIA - napewno to nic powaznego ale sprawdzic trzeba

a co do ulewania to moj maluszek slina ulewa zabarwiona mlekiem

reklama
My dzis po pierwszym szczepieniu. Alex pokute ma dwie nozki ale byl dzielny. Podobno nie zapalkal. Ja musialam wyjsc bo jestem uczulona na igly heh. Jak widze to odrazu slabo mi sie robi a jak bym jeszcze zobaczyla jak go kuja to juz calkiem bym zemdlala:zawstydzona/y: Ale teraz chyba bola go nozki bo ma guzki w miejscu ukucia i bardzo marudny jest... Tak bardzo mi go szkoda. Nie wiem jak mam mu pomoc tymbardziej ze nawet cycus go nie uspokaja.
Piwonia napewno nic powaznego ale dobrze ze mozesz to sprawdzic. Ja tez mam wade serducha a mojego Alexa ANI RAZU nie badali. Nawet przed szczepionka nie zbadali.
Zreszta o USG bioderek czy jakich kolwiek badaniach moge pomarzyc bo tutaj jest nic nie potrzebne. To ze Alex uklada sie w rogala, oddycha nie raz jak przy astmie (u mojego meza w rodzinie kazdy ja ma) to dla nich nie jest wazne i twierdza ze to normalne. Bo po co marnowac czas i zbadac:wściekła/y::wściekła/y: Ehhh nie pisze juz o tym bo tylko sie denerwuje niepotrzebnie:no:

Do góry