reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda

Marzycielka faktycznie-cały 1 dzień:-D:-D:-D

Agacia mój brzuszek wcale nie jest taki mały:-p Zobacz na nowym zdjęciu:tak: Czekajcie cierpliwie ja już niebawem się rozdwoję;-)

Co do kg i wzrostu.Ja mam 164 cm i ważę 72 kilo.Przytyłam równe 20 kg.

reklama
Ginka powiedziała, że średnio w ciąży powinnyśmy przytyć ok.20%

Nie słyszałam o takim przeliczniku. Ale wydaje mi się to mało logiczne. Bo przecież osoba, która przed ciązą miała już parę kg na plusie (a więc organizm ma zgromadzone jakieś zapasy) powinna w czasie ciązy przytyć relatywnie mniej niż osoba, która np. miała niedowagę (bo wtedy organizm zmobilizowany ciążą, nadrabia zaległosci). A z tych 20% wynika, że im ktoś cięższy przed ciążą, tym więcej przybierze w jej trakcie. To się chyba nie sprawdza...:sorry2:

z drugiej jednak strony to te 20% jest logiczne jesli wziąć pod uwage osoby o prawidłowej wadze, wiadomo, ze osoby z nadwaga przybieraja inaczej tak samo jak te z niedowagą...

wszystko tez zależy ile wody gromadzi się w organiźmie podczas ciąży....wiec myślę że to sprawa bardzo indywidualna.....:-)

Zgadzam się z Yoka tycie w ciąży to sprawa jak najbardziej indywidualna. Wcale nie ma reguły, że kobiety z niedowagą tyją więcej, a te z nadwagą mniej. Ja sama miałam przed ciążą kilka kilo niedowagi, a przytyłam dopiero 5,5kg, a teoretycznie jako osoba bardzo szczupła powinnam przytyc więcej. Lekarz mówi, że taka widocznie moja natura i że tylko powinnam się z tego cieszyć:tak:

A ja smaruję się tym FISSANEM i muszę go zużywać coraz więcej i coraz wieksze koła zataczać, żeby brzuchol objąć:-D ale wcale nie mierzę bo po co..
Mój Bartuś i tak mówi, że brzucha nie widzi tylko Szymka w środku. I nawet jak dzwoni z pracy zwraca się do mnie w liczbie mnogiej: co robicie?, co u was słychać? Kiedy wracacie do domu? Itd.

reklama
Dziewczynki, mam dwa pytania:
Po pierwsze - o ćwiczenia poporodowe, wiem, że są takie, które można wykonywać już kilka dni po porodzie i przygotowują one na późniejsze wracanie do formy i sylwetki, tylko nie wiem, gdzie ich szukać.
A po drugie - czy któraś ma sprawdzony specyfik na cellulitis, bo mam zamiar ostro się wziąć do walki z nim po porodzie, bo niestety rozstępy mnie oszczędziły, ale to cholerstwo nie :(

Do góry