reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda w ciąży

reklama
O matko, uśmiałam się z Twoich komentarzy:)
Jeśli masz mdłości rano – będzie dziewczyna, jeśli wieczorem – będzie chłopak (osoby odczuwające mdłości przez cały dzień naprawdę mają problem…) To mnie szczególnie interesuje, heheh i jak widać faktycznie mam problem:)

Mam ten sam :-)

• Jeśli brzuch dotknie dziad, to szczęście jest szczególnie wielkie (no, to do meneli marsz)
No to mnie powaliło na łopatki :)

• Jeśli w ciąży masz zgagę, dziecko urodzi się kudłate
A w tym coś chyba jest. Czytając "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, Sharon Mazel, natknęłam się właśnie na taką informację właśnie. No nie dokładnie, że urodzi się kudłate. Ale jeśli mamy zgagę, to towarzyszy jej wydzielanie się jakichś hormonów, które powodują wzrost włosów i dzidziusia

bosmanka z tą zgagą się u mnie nie sprawdziło bo mój synek urodził się łysy jak kolano a miałam mega zgagę :-)

Jak już twojemu dziecku odpadnie zaschnięty kikut pępowiny, to trzeba go zakopać koło jakiegoś uniwersytetu, wtedy dziecko będzie mądre.

Mój syn chyba będzie w przyszłości śmieciarzem bo wywaliłam do kosza :-D

[/LIST]
No to mnie powaliło na łopatki :)

[/LIST]
A w tym coś chyba jest. Czytając "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, Sharon Mazel, natknęłam się właśnie na taką informację właśnie. No nie dokładnie, że urodzi się kudłate. Ale jeśli mamy zgagę, to towarzyszy jej wydzielanie się jakichś hormonów, które powodują wzrost włosów i dzidziusia

Przy pierworodnym mialam ogromna zgage i maly urodzil sie prawie lysy.

Gdyby tak bylo to jakies 90 procent populacji chodziloby z zaropialymi oczami.

Moja tesciowa z kolei stwierdzila, zeby jej nie mowic czy chlopczyk czy dziewczynka, bo ona to pozna po ksztalcie brzuszka:rofl2: Ponoc jej sie zawsze sparwadza. Tja albo sie uda albo sie nie uda:cool:

Co do kosmetyków Baby Dream z Rossmana...pewnie mamy, które mają już dzieci słyszały o tym:

Niemiecki producent płynu poinformował sklepy Rossman, że w płynie do kąpieli Babydream wykrył bakterie Serratia marcescens. Skażone były dwie partie o pojemności 500 ml i 1000 ml serii 11/2014 11 oraz 11/2014 12 – łącznie 3481 sztuk. Stwierdzono co prawda, że płyny zawierają śladowe ilości tego groźnego drobnoustroju, ale i tak są bardzo groźne.

To było jakoś niedawno, w sklepach wywieszona była informacja.

reklama
Ale jaja:D:D:D
Już się nie mogę doczekać wizyty u dziadków męża... hmmm, może od nich usłyszę kilka mądrości życiowych :)))

Do góry