reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda w ciąży

wg zabobonów... mojej córce powinny ropieć MEGA oczy :p
co do kształtu brzucha to wszyscy mówili ze bede miec syna bo z tyłu w ogole nie było widać że jestem w ciąży :p hihi
oj ja też miałam mega zgage !!!
obcinałam włosy w ciąży a córka jest bardzo bystra :p
kikut który odpadł mam w małym pudełeczku na pamiątke - ale lepiej go nie otwierac :p

no to jak napisałam na głównym : nie idź do zoo bo się na małpy zapatrzysz (że niby dziecko bedzie podobne do małpy)

reklama
Pannacota, a ktore receptury cie interesuja?

To maslo do ciala, o ktorym pisalam wczesniej, jest bardzo proste w wykonaniu. Potrzebujesz 3/4 lub 4/5 dowolnego masla roslinnego (np. shea, kokos czy kakaowe lub ich miks) oraz 1/4 lub 1/5 oleju roslinnego (np. jojoba). Masla topisz w kapieli wodnej, dodajesz olej i miksujesz kilka minut mikserem. Wkladasz na kilka minut do lodowki i znowu kilka minut miksujesz. Tak na zmiane robisz az do uzyskania konsystencji puszystego maselka. Opcjonalnie w trakcie miksowania mozesz dodac kilka kropel naturalnego olejku eterycznego, ale w ciazy lepiej z nimi uwazac.

Do twarzy kremow mi sie juz nie chce robic, za duzo babrania ;-) Polecam natomiast serum ekspresowe - na dloni mieszasz kilka kropel dowolnego oleju i kilka kropel kwasu hialuronowego i wklepujesz w skore twarzy :-)

Ostatnia edycja:
Co do zgagi to bym byla sklonna ze to prawda bo bylam ostatnio u kosmetyczki i tak rozmawialysmy i ona przez cala ciaze miala zgage a pod koniec to juz wogole, urodzila dziewczynke i miesiac po urodzeniu chrzcili ja to juz miala kiteczki porobione takie dlugie wlosy miala :)

Usłyszałam kilka dni temu ze mam nie pracować na oddziale bo jak sie napatrzę na chorych ludzi to dziecko też bedzie chore. I usłyszałam to od pracownika szpitala <lol>

reklama
amethyst dziękuję bardzo :) chodziło mi właśnie o takie puszyste masełko do ciała, do twarzy jak poczytałam jak się robi to mi też nie chce się babrać :)

Do góry